βοηθήστε τους μασκαράδες πολιτικούς να επιλέξουν

2
γράφει ο Νίκος Β.

Μέρες που είναι, ας βοηθήσουμε τους πολιτικούς να μεταμφιεστούν. Θα μου πείτε είναι ήδη μεταμφιεσμένοι αφού υποδύονται διαρκώς τους αδιάφθορους, πατριώτες και αμέμπτου ηθικής λειτουργούς του δημοκρατικού πολιτεύματος. Εάν παραβλέψουμε όμως το γεγονός της καθημερινής μεταμφίεσης των ταγών της πολιτικής, ποιά προτείνετε θα ήταν η κατάλληλη μεταμφίεση για τους παρακάτω σούπερ - ήρωες της πολιτικής αρένας;


ΣΑΜΑΡΑΣ: επειδή δεν τον λες μετριοπαθή και ταπεινό τον πρωθυπουργό μας, του προτείνω να μεταμφιεστεί σε αυτοκράτωρα Ιούλιο Καίσαρα, φυσικά ενισχυμένο με νομοθετικές και δικαστικές εξουσίες επί των υπηκόων του, αλλά επί πλέον και με θρησκευτικές αρμοδιότητες, εξ' ονόματος του παντοδύναμου θεού...Γιαχβέ.



ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ (nee Turkoglu): ο διακαής του πόθος ήταν να υπηρετήσει την στρατιωτική του θητεία, η πλατυποδία όμως δεν του επέτρεψε. Του προτείνω να μεταμφιεστεί λοιπόν σε καταδρομέα - αλεξιπτωτιστή, απόφοιτο των σχολείων υποβρυχίων καταστροφών, αλλά με περεταίρω εκπαίδευση σε ελικόπτερα και μαχητικά αεροπλάνα. Ως χορηγό μεταμφίεσης, απαραίτητο για την κατασκευή της υπερμεγέθους στολής, προτείνω τα πολυκαταστήματα Praktiker, που αν και χρεωκοπημένα στην Ευρώπη, στην Ελλάδα χάρις στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης (και μεγαλομέτοχό τους), ακόμα ταλαιπωρούν τους εργαζομένους τους.


 
ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: προτείνω να μεταμφιεστεί σε Αλέκα Παπαρήγα. Τα γυαλιά ήδη τα διαθέτει. Την υπόλοιπη μεταμφίεση θα αναλάβει η ΚΝΕ με έρανο αλληλεγγύης στα πανεπιστήμια, τα εργατικά συνδικάτα και τις λαϊκές αγορές. Ως γνωστό οι σπαγγοραμένοι του Περισού δεν βάζουν τίποτα από την τσέπη τους, ακόμα και για το αποκριάτικο μασκάρεμα.



ΚΑΝΕΛΛΗ: προτείνω να μεταμφιεστεί σε φορτηγατζή με άμστελ και τσιγάρο στα χέρια. Ο ρουχισμός και τα αξεσουάρ υπάρχουν ήδη στην ντουλάπα της. Αρκεί να μείνει αξύριστη 2 εβδομάδες πριν την μεταμφίεση. Οικονομική μεταμφίεση και σίγουρη επιτυχία, δεν θα την αναγνωρίσει κανείς.


ΤΣΙΠΡΑΣ: επειδή σύντομα ο Αλέξης προορίζεται να κυβερνήσει με συνεταίρο τον Αντωνάκη και πιθανόν τον Καμμένο, η μεταμφίεση που ταριάζει στον νέο ηγέτη του ελληνικού έθνους πρέπει να είναι επιβλητική και να ξεχωρίζει. Προτείνω να μεταμφιεστεί σε γραβατοφόρο καθητητή αγγλικών, απόφοιτο πανεπιστημίου Οξφόρδης, άλλωστε αυτός είναι και ο απώτερος στόχος που έχει θέσει ο φερέλπις πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Να φορέσει επιτέλους την πολυπόθητη γραβάτα του πρωθυπουργού και να κυβερνήσει τους "νέους Έλληνες" μιλώντας τους σε άπταιστα αγγλικά, αφού η πλειοψηφία δεν θα ομιλεί την ελληνική...


ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: προτείνω φυσικά να μεταμφιεστεί στον ευσεβή του πόθο, δηλαδή αρχηγός της "Νέας Δημοκρατίας" στην μετά - Σαμαρά εποχή. Ο αληθινός πρόεδρος ξέρει να περιμένει την κατάλληλη στιγμή. Για την μεταμφίεση του αρκεί να ξαναφορέσει το κοστούμι του νεοδημοκράτη που φυλά ευλαβικά στην ντουλάπα του από τις αρχές της περασμένης δεκαετίας. Το περιστέρι στο κεφάλι είναι προαιρετικό, όμως σίγουρα θα τον κάνει περισσότερο αγαπητό στους ρομαντικούς οπαδούς του που ακόμα ελπίζουν στα θαύματα.


ΣΗΜΙΤΗΣ: προτείνω να μεταμφιεστεί σε γόη του κινηματογράφου. Φυσικά αυτό προϋποθέτει την τεχνολογική υποστήριξη από τους ειδικούς της Μicrosoft και της Αdobe, όμως έχουμε δει πως με την υψηλή τεχνολογία και την μεδοθική δουλειά, ακόμα και ο αρχιερέας του σκότους, μάγος Ααρών Αβουρής, μπορεί να μετατραπεί σε ίνδαλμα του σινεμά.


ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ: προτείνω ασυζητητί να μεταμφιεστεί σε Φράνκεστάϊν. Το γιατί πιστεύω πως περιττεύει να τεκμηριώσω...



ΡΕΠΟΥΣΗ: προτείνω να μεταμφιεστεί σε μάγισσα. Αναμφίβολα είναι η ενδεδειγμένη μεταμφίεση για την διαβόητη αναθεωρήτρια - καθηγήτρια της ελληνικής ιστορίας, αφού η ιπτάμενη σκούπα θα της φανεί εξαιρετικά χρήσιμη για να δραπετεύσει από την "έκφραση της αγάπης" των απανταχού Ελλήνων πολιτών, όποτε τυχόν την συναντήσουν.


ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ & ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΟΣ: προτείνω να μεταμφιεστούν σε Τέρενς Χιλ & Μπαντ Σπένσερ, άλλωστε η ιδέα δεν είναι δική μου, το έχουν ανακοινώσει και οι ίδιοι. Φυσικά καλό θα είναι να μην συγχνωτιστούν σε μασκέ πάρτι με τους παραπάνω πολιτικούς μεταμφιεσμένους, μπορεί να συμβούν κάποια έκτροπα που δεν θα τιμήσουν το δημοκρατικό μας πολίτευμα και τον σύγχρονο πολιτικό πολιτισμό.


 
Υ.Γ. Ο Μιχαλολιάκος και οι λοιποί 5 βουλευτές της Χρυσής Αυγής κωλύονται για τις φετινές απόκριες, αφού ήδη τους μεταμφίεσαν με το ζόρι με την ριγωτή στολή του φυλακισμένου. Δυστυχώς δεν προβλέπονται μασκέ πάρτι στον Κορυδαλό. Ελπίζουμε να τους δοθεί η ευκαιρία να επιλέξουν του χρόνου.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Νίκο αν μπορείς κάνε μου μια χάρη
Επειδη δεν κατέχω πολλά από Photoshop, σε παρακαλώ κάνε μου το Σημίτη με αγχόνη στο λαιμό.
Θα βάλω την εικόνα ως φόντο στην επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή μου...
ΥΓ
Ωραίο το μασκέ (κ καλό το ιστολόγιο γενικώς)

vinyl-djs είπε...

και εγώ φίλτατε δεν διαθέτω φώτοσοπ, οι φωτογραφίες αλιεύονται από το διαδίκτυο είτε τις βγάζω του λόγου μου.

σου προτείνω να τυπώσεις μία φωτό του λαδέμπορα και να ζωγραφίσεις την αγχόνη με τα χεράκια σου.

αντί για την επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή, μπορείς να την αναρτήσεις στην επιφάνεια του τοίχου σου έτσι ώστε να την βλέπουν όλοι!

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ελεύθερα στα ελληνικά παρακαλώ.
Όταν η γλώσσα μας απαγορευτεί ή γίνει δευτερεύουσα ελέω τρόϊκας, το συζητάμε πάλι...