αναζητείται μάχιμος ένστολος

0
γράφει ο Νίκος Β.

Έργο επταετίας και η Πυροσβεστική Ακαδημία
Αναρωτηθήκατε ποιοι είναι οι μαχιμότεροι ένστολοι σήμερα στην Ελλάδα, δηλαδή ποιοι όχι απλώς εκπαιδεύονται και εξασκούν τις πρακτικές και θεωρητικές τους γνώσεις σε ασκήσεις, αλλά επιχειρούν και σε πραγματικά περιστατικά;
Μήπως είναι οι Λ.Ο.Κ.ατζήδες, οι Ο.Υ.Κ.άδες, τα Ε.Κ.Α.Μ.ίτες οι ΕΛ.ΑΣ.ίτες;

Φοβούμαι πως τα πανάξια σώματα ασφαλείας και τακτικού στρατού ωχριούν μπροστά από την εμπειρία και την εξάσκηση σε πραγματικές συνθήκες μάχης, του Πυροσβεστικής σώματος σε αστικό και δασικό περιβάλλον. Μπορεί να μην κρατούν όπλα όπως οι προηγούμενοι, όμως φέρουν και χρησιμοποιούν πληθώρα εξοπλισμού, ατομικού και μηχανολογικού, όλων των υπολοίπων σωμάτων ασφαλείας μαζί, από εργαλείο σκαψίματος έως και αεροπλάνο!

Η γνώμη των συμπολιτών μας για τους Πυροσβέστες σε συζητήσεις μεταξύ τυρού και αχλαδίου, είναι πως είναι διαβόητοι τεμπέληδες, βισματίες και αργόσχολοι που περιμένουν στις δασικές σκοπιές πίνοντας ξαπλωμένοι στην σκιά του δέντρου τον καφέ τους. Ξεχνούν όμως πως οι μάχες που δίνει η σύγχρονη Ελλάδα δεν είναι πλέον εναντίον των εχθρικών γειτόνων της, αλλά εναντίον του εσωτερικού εχθρού, των πάσης φύσης ξένων πρακτόρων που δυναμιτίζουν την εθνική μας υπόσταση, χρηματοδοτούμενοι από πρεσβείες και υποκινούμενοι από την αδιαφορία του ελλαδικού κράτους. Η ελληνική φύση δηλαδή η χλωρίδα και η πανίδα είναι στο στόχαστρο του εσωτερικού αυτού εχθρού. Τα ελληνικά δάση που ολοένα και φθίνουν είναι ο εύκολος αντίπαλος των εμπρηστών και οι μόνοι που θα τα υπερασπιστούν είναι πρωτίστως το ένδοξο Πυροσβεστικό σώμα επικουρούμενοι από τους Εθελοντές δασοπυροσβέστες.


Η εξαίρεση των σωμάτων ασφαλείας που επιχειρούν σε πραγματικές συνθήκες μάχης απέναντι όμως σε άοπλους πολίτες είναι οι ΜΑΤατζήδες. Αυτοί οι ένστολοι - ένοπλοι "στρατιώτες πόλης" εξασκούνται τακτικά στο πυρ και κίνηση (ρίχνοντας χημικά προελαύνοντες) εναντίον διαδηλωτών, απεργών, αγανακτισμένων πολιτών, αλλά και μπαχαλάκηδων παρακρατικών με εξοπλισμό μολότωφ. Οι ΜΑΤατζήδες όμως έχουν άλλη αποστολή, να προστατεύουν την κυβέρνηση από τους διαμαρτυρόμενους πολίτες. Δεν τους κατατάσσω λοιπόν στα σώματα ασφαλείας υπέρ του δημοσίου συμφέροντος, προφανώς εξαιρούνται! 

ΕΓΚΡΑΤΕΣΤΑΤΟΙ ΕΚ ΠΥΡΟΣ ΠΕΡΙΣΚΕΛΕΙΣ, λοιπόν οι Έλληνες Πυροσβέστες. Εκπαιδευμένοι και ψύχραιμοι ακόμη και όταν η φωτιά γλύφει τα πόδια τους. Κάτι ανάλογο δηλαδή με το ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΜΠΑΤΖΑΚΙΑ ΜΑΣ της λαϊκής παροιμίας. Αιωνία η μνήμη όσων ηρώων Πυροσβεστών έπεσαν την ώρα του καθήκοντος. Ας το ξανασκεφτούμε λοιπόν καλύτερα πριν σχολιάσουμε τους μοναδικούς ενστόλους που κυριολεκτικά είναι "καπνισμένοι από το πυρ του πολέμου".

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ελεύθερα στα ελληνικά παρακαλώ.
Όταν η γλώσσα μας απαγορευτεί ή γίνει δευτερεύουσα ελέω τρόϊκας, το συζητάμε πάλι...