δώστε πόνο στον Βερόπουλο

0
γράφει ο Νίκος Β. 



Έπεσε στα χέρια μου το εξής διαφημιστικό φυλλάδιο από σούπερ μάρκετ του Βελιγραδίου το 2010, ακριβώς την εποχή που έβαλε την Ελλάδα ο ΓΑΠ στον λαβύρινθο των μνημονίων. Πρόκειται για την περιοδική έκδοση της αλυσίδας super market "Super Vero". Έτσι ονομάζεται η αλυσίδα σούπερ μάρκετ του Βερόπουλου στην Σερβία. Προσοχή όχι Spar αλλά Vero, δηλαδή 100% "βέρος Έλληνας"...μία πρόχειρη ματιά στην σελίδα με τα γαλακτοκομικά θα μας ανοίξει κυριολεκτικά τα μάτια:





Πρώτο και άρα δημοφιλέστερο προϊόν στη σελίδα με τα προϊόντα ψυγείου / γαλακτοκομικά είναι η χύμα φέτα Δωδώνη που φιγουράρει στην απίστευτα χαμηλή τιμή των 399,90 δηνάριων/κιλό, δηλαδή 4,00 €/κιλό περίπου! Σημερινή τιμή στην Ελλάδα από 9,00 έως 12,00 €/κιλό... (διαιρέστε τα δηνάρια διά 100 για να βρείτε την ισοτιμία σε €). 

Είδες τί σου κάνει ο βόρειος άνεμος στα Βαλκάνια, πώς ξαλαφρώνει τις τιμές; Ίσα και όμοια ήταν τότε οι φτωχοί Σέρβοι των 200 € βασικό μισθό με τους "πλούσιους" Έλληνες των 700 € βασικό μισθό, εν έτει 2010; 
Έλα όμως που και οι Έλληνες "σερβοποιήθηκαν" τα χρόνια που πέρασαν από το 2010 έως σήμερα και ο βασικός μισθός, για όσους είναι τυχεροί και εργάζονται, έπεσε στα 500 €!
Ας μην μου πει κανείς πως η φέτα ακολούθησε την πτώση των μισθών στην Ελλάδα, γιατί κάτι τέτοιο δεν ισχύει, για να μην ισχυριστώ το αντίθετο!

Κερασάκι στην τούρτα αποτελεί το νέο κατάστημα του Super Vero στα Σκόπια! O Βερόπουλος επεκτείνει τις επιχειρήσεις του καλύπτοντας το γεωγραφικό "κενό" μεταξύ Σερβίας - Ελλάδος! 
Η επένδυση αυτή έγινε πρόσφατα και φυσικά εν κρυπτώ, επειδή ο "βέρος Έλληνας" ντρέπεται να δηλώσει πως δίνει δουλειά στους "περήφανους Σλαβομακεδόνες". Επειδή τα μεταφορικά των ελληνικών προϊόντων προς τα Σκόπια είναι ακόμη χαμηλότερα σε σχέση με το Βελιγράδι, ποιός ξέρει σε τί "ξεφτίλα τιμές" θα πουλά στην Βαρδαρία τα ελληνικά προϊόντα!

Έρε κορόϊδα Έλληνες, ας όψεται το υψηλότερο παγκοσμίως επίπεδο ζήτησης τυριού που ακόμα κατέχετε! Έτσι μπορεί ο κάθε Βερόπουλος και οι λοιποί μεγιστάνες των τροφίμων να σας "ψήνουν την φέτα" στα χείλη, ακολουθώντας τον απαράβατο κανόνα της προσφοράς και ζήτησης.

Υ.Γ. Έμαθα τελευταία πως ο Βερόπουλος εν Ελλάδι απέλυσε εργαζόμενο ο οποίος εκφράστηκε με συμπάθεια στην Χρυσή Αυγή. Εάν αυτό αληθεύει τότε με απαλλάσει από κάθε αμφιβολία για το πόσο "βέρος Έλληνας" είναι.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ελεύθερα στα ελληνικά παρακαλώ.
Όταν η γλώσσα μας απαγορευτεί ή γίνει δευτερεύουσα ελέω τρόϊκας, το συζητάμε πάλι...