ζητούνται ήρωες για την ελληνική αριστερά

0
γράφει ο Νίκος Β.

Τα τελευταία χρόνια γίνεται μία απεγνωσμένη προσπάθεια από τις αριστερές παρατάξεις και τους εκφραστές τους, να προβάλλουν ήρωες του παρελθόντος αλλά ακόμα και να εφεύρουν κάποιους μετά από δεκαετίες! Η τεχνική της αποκατάστασης μνήμης αρχίζει από τη νεκρολογία, κατόπιν προχωρά στην υμνολογία και καταλήγει στην αγιοποίηση του θανόντος. Ιστορικές μορφές της αριστεράς του εμφυλίου πολέμου όπως οι Ζαχαριάδης, Βελουχιώτης, Βαβούδης, Σιάντος, Βαφειάδης και φυσικά Μπελογιάννης, βρίσκονται μέσα σε αυτούς που το ΚΚΕ είχε αποκυρήξει μετά βδελυγμίας ως οπορτουνιστές (τυχοδιώκτες ελληνιστί), αποφάσισε όμως να τους "επιστρατεύσει" μετά θάνατον αφού οι ήρωες της αριστεράς δεν επαρκούν...θυμηθείτε και την περυσινή μας ανάρτηση: 

μαύρη εποχή - κόκκινη προπαγάνδα


Διαβάστε τι είπε ο ίδιος ο Ζαχαριάδης στον επικήδειο του Μπελογιάννη, μετά την καταδίκη και εκτέλεσή του περί κατασκοπείας υπέρ της Σοβιετικής Ένωσης: 


"Ο Μπελογιάννης μαζί με όλο το κόμμα κρατούσε πάντα ανοιχτό μέτωπο στο σοβινισμό και το μεγαλοϊδεάτικο, μεγαλοελλαδίτικο εθνικισμό. Αγαπούσε με όλη του την ψυχή τη Σοβιετική Ένωση και ένα απ’ τα πιο γλυκά όνειρά του ήταν να πάει να τη δει, να γνωρίσει τους ανθρώπους, τα έργα και τις καταχτήσεις της χώρας του Λένιν, του Στάλιν, του μπολσεβικισμού."

Απορεί πλέον κανείς για την τρικυμία εν κρανίω των κομμουνιστών, όπως και διατί αλληλοκαταδίδονται εν ζωή και αναθεωρούν μετά θάνατον; Πλείστα τα παραδείγματα, άβυσσος η ψυχή του προλετάριου...

Στην Ηλιούπολη ο δήμαρχος Βαλασόπουλος έδειξε από την αρχή της θητείας του τις προθέσεις του, αφού τον Δεκέμβριο του 2011 εγκαινίασε το "ίδρυμα Γρηγόρης Λαμπράκης" στο μουσείο Εθνικής Αντίστασης στην κεντρική πλατεία. Ακολούθως και σε αγαστή συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ, ο δήμαρχος ενεθάρρυνε ομάδα αναρχικών "αντιφασιστών" που αφισσοκολούσαν ασύστολα και τραμπούκιζαν "φασίστες" καταστηματάρχες σε κεντρικά σημεία της πόλης. Συγχρόνως φιλοξένησε εκδήλωσή τους στο ίδιο το μουσείο Εθνικής Αντίστασης! Επίσης ο Βαλασόπουλος ανέχτηκε τα "άνθη της αναρχίας" να χρησιμοποιούν τον χώρο ακριβώς απέναντι από το μουσείο, πάντοτε στην κεντρική πλατεία με την ονομασία "Συνεργείο". Ακολούθως μετά βαϊων και κλάδων έστησε το άγαλμα του ήρωα της αριστεράς Γ. Λαμπράκη στον σταθμό μετρό Ηλιούπολης, αφού παραπονέθηκε και στην εταιρεία Αττικό Μετρό πως δεν ανταποκρίθηκε "στο πάνδημο αίτημα του δήμου και των Ηλιουπολιτών για ονομασία του σταθμού με το όνομα Ηλιούπολη – Γρηγόρης Λαμπράκης"!

Μην ξεχάσετε κύριε δήμαρχε να γράψετε στην λεζάντα του αγάλματος του Λαμπράκη και το "χαιλ χιτλερ" όπως υπέγραφε ο Γρηγόρης στις νεανικές του επιστολές από την Γερμανια όπου φοιτούσε επί ναζιστικού καθεστώτος. Τελικά δεν πτοήθηκε ο Λαμπράκης από την απόρριψη της δεξιάς παράταξης (ΕΡΕ) όταν ζήτησε να πολιτευτεί μαζί της μεταπολεμικά, αφού η αγκαλιά της εγχώριας αριστεράς (ΕΔΑ) χώρεσε και χωρά πάντοτε όλους τους φερέλπιδες πολιτικούς όπως ο συγχωρεμένος Λαμπράκης. Εν πάσει περιπτώσει και επειδή δεν επιθυμώ να σπηλώσω την μνήμη του, θεωρώ πως το όνομα Λαμπράκης απουσία άλλων ηρώων της κομμουνιστικής ιδεολογίας, είναι υπερβολικά έως και κουραστικά προβεβλημένο ιδιαίτερα στην μεταπολίτευση.

Το ΚΚΕ εξακολουθώντας την αναζήτηση ηρώων μετά θάνατον, αλλά και την εμετική τακτική του να διανέμει κομματικά φυλλάδια στην είσοδο των δημοτικών σχολείων επί μηνιαίας βάσης, τόλμησε να αναρτήσει μεταλλική επιγραφή αποδίδοντας "τιμή και δόξα στον κομμουνιστή Γιαταγάντζη"!

Παρέμεινε επί 24 μόλις ώρες στον σχολικό μαντρότοιχο

"Γραμματέας της ΚΟΒ Ηλιούπολης του ΚΚΕ, τον Ιούλη του 1944, ενώ πήγαινε σε κομματική δουλειά, έπεσε σε μπλόκο των Γερμανοτσολιάδων, οι οποίοι τον συνέλαβαν και τον εκτέλεσαν με τον πιο άγριο τρόπο. Απευθυνόμενη στους συγγενείς, συναγωνιστές και φίλους του Νίκου Γιαταγαντζή, η ΠΕΑΕΑ Ηλιούπολης ζητά όποιος γνώριζε τον Ν. Γιαταγαντζή ή γνωρίζει κάτι από τη ζωή του, καθώς και τα μέλη της οικογένειάς του που βρίσκονται εν ζωή, να τηλεφωνήσουν στην ΠΕΑΕΑ Ηλιούπολης"

Ακόμα και εάν δεχθούμε πως υπήρχε το πρόσωπο αυτό και δεν είναι φανταστικός ήρωας, ποιά ήταν η κομματική δουλειά στην οποία πήγαινε; Συμπτωματικά τον συνέλαβαν καθ'οδόν προς την "δουλειά" αυτή ή εκείνος ενεπλάκη με τους αστυνομικούς; Ήταν μόνος του και άοπλος ή ενεπλάκη σε ένοπλη συμπλοκή με την βοήθεια συντρόφων του; Με ποιόν "άγριο τρόπο" εκτελέστηκε; Μήπως στήθηκε εκτελεστικό απόσπασμα άνευ δίκης; Γιατί δεν υπάρχουν στοιχεία για την δράση του παρά μόνο πως ήταν γραμματέας του ΚΚΕ Ηλιούπολης και γιατί δεν αναγράφονται στις κομματικές ιστοσελίδες λεπτομέρειες της ζωής του και της προσφοράς τους στο κόμμα; Γιατί το ίδιο το ΚΚΕ ζητά στοιχεία για τον ήρωά του από τον λαό της Ηλιούπολης; Μήπως ήταν άλλος ένας οπορτουνιστής του οποίου όψιμα αποφασίσε το ΚΚΕ να αποκαταστήσει την μνήμη; Πολλές οι ερωτήσεις μου, μάλλον δεν θα απαντηθούν ποτέ επειδή η βιομηχανία κατασκευής ηρώων της αριστεράς χρησιμοποιεί ως πρώτη ύλη το ψεύδος και την διαστρέβλωση των ιστορικών γεγονότων. Όσο για τον χαρακτηρισμό "γερμανοτσολιάδες" στοχεύει φανερά στο αντιγερμανικό αίσθημα του ελληνικού λαού έν έτει 2014, κατά το "μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι" της αριστεράς σήμερα. Προσωπική μου εκτίμηση είναι πως λίγους μήνες πριν τα Δεκεμβριανά του 1944 και ενώ οι Γερμανοί ήταν φανερό πως έχαναν τον πόλεμο στο ανατολικό μέτωπο, ο "Μαύρος" σύμφωνα με την προτροπή του γ.γ του ΚΚΕ Σιάντου, προετοίμαζε από τον Ιούλιο την σύσταση ένοπλης οργάνωσης στην Ηλιούπολη και ως εκ τούτου έπρεπε να εξασφαλίσει τον απαραίτητο εξοπλισμό προκειμένου να υποστηρίξει την εισβολή Βελουχιώτη στην Αττική. Κατόπιν ξεκίνησε ο δεύτερος γύρος του αιματηρού συμμοριτοπολέμου που κατέληξε στην σφαγή στην Αττική και την (προσωρινή) συμφωνία της Βάρκιζας.

Για να έχουμε όμως και καλό ρώτημα, ποιός έδωσε την άδεια να καρφώσουν την γελοία αυτή επιγραφή οι επαγγελματίες κουκουέδες του 2014; Μήπως ρώτησαν τον διευθυντή του σχολείου ή τον πρόεδρο του συλλόγου γονέων; Πολύ αμφιβάλλω. Προφανώς ο δήμαρχος Βαλασόπουλος έχει ανάψει το πράσινο φως στην ασυδοσία της αριστερής προπαγάνδας και ανέχεται όλα τα άρρωστα αιτήματά της όπως πρόσφατα την προεκλογική συγκέντρωση του Κουτσούμπα εντός του δημοτικού θεάτρου. Είναι ηλίου φαεινότερο πως οι επιταγές της υποστήριξης του δημάρχου Ηλιούπολης προς την αριστερά, θα εξαργυρωθούν στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών του Μαίου, προκειμένου ο Βαλασόπουλος να ανανεώσει την θητεία του. Ο δήμαρχος κάνει τα αδύνατα - δυνατά για να ευχαριστήσει την κομματική του πελατεία και προφανώς θα δούμε και άλλα επεισόδια στην σαπουνόπερα αυτή έως τις εκλογές.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ελεύθερα στα ελληνικά παρακαλώ.
Όταν η γλώσσα μας απαγορευτεί ή γίνει δευτερεύουσα ελέω τρόϊκας, το συζητάμε πάλι...