δήμος Ηλιούπολης, για τα πανηγύρια (ανανέωση)

0
γράφει ο Νίκος Β.




Ανανέωση 29/04/14.
Εχθές άρον άρον ο Βαλασόπουλος απέσυρε το λούνα παρκ του αίσχους από την κεντρική πλατεία Ηλιούπολης, φοβούμενος τον έλεγχο καταλληλότητας και την κατακραυγή μετά από το τραγικό ατύχημα στο αντίστοιχο λούνα παρκ της Αργυρούπολης. Οι κακές παρέες με τον "σύντροφο ανένταχτο κομμουνιστή" δήμαρχο Κορτζίδη δεν θα του βγουν σε καλό τελικά. 
Το πάθος για κέρδος των αριστερών με την δεξιά τσέπη δεν αφήνει περιθώριο για λαϊκή ευαισθησία και προάσπιση του δημοτικού συμφέροντος. Χαρακτηριστική η απάντηση του Κορτζίδη σε ιδιωτική συζήτηση για το μέλλον του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού: "Τί μπορούμε να προτείνουμε εμείς από τον δήμο για το αεροδρόμιο του Ελληνικού, μήπως είμαστε οι άμεσα ενδιαφερόμενοι;"














Οι δημοτικές εκλογές πλησιάζουν. Οι μέχρι πρότινος κομματικοί δήμαρχοι και περιφερειάρχες υποστηριζόμενοι από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ αισθάνονται ενοχές και ανησυχία για τις εκλογικές τους επιδόσεις. Ο λόγος για τον φόβο αυτόν είναι η λαϊκή κατακραυγή των μνημονιακών κομμάτων που κατάντησαν τους Έλληνες έθνος ανέργων, οικονομικά χρεωμένων και εν τέλει αναξιοπαθούντων.


Όμως στον δήμο Ηλιούπολης η προχειρότητα και ο πανικός του δημάρχου Βαλασόπουλου που εκλέχτηκε το 2010 με την σημαία του ΠΑΣΟΚ και του ΓΑΠ ιδιαιτέρως, είναι έκδηλος. Δυστυχώς προκαλεί την οργή αλλά και τον γέλωτα των ηλιουπολιτών. Τα παρακάτω στοιχεία σκανδαλώδους δημοτικής διαχείρισης είναι αυτά που έπεσαν στην αντίληψή μου ως κάτοικος της πόλης αυτής:



φυσικός χλοοτάπητας που ξεράθηκε σε 12 μήνες

-Η εγκατάσταση χλοοτάπητα σε επιλεγμένα πάρκα και παιδικές χαρές στην κάτω Ηλιούπολη έγινε το 2012-2013 με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ και σήμερα έναν χρόνο μετά καταστράφηκε ολοσχερώς αφού το σύστημα ποτίσματος έπαψε να λειτουργεί. Οι κακοτεχνίες στην παιδική χαρά της κάτω Ηλιούπολης όμως δεν σταματούν εκεί. Τα μεταλλικά όργανα αθλοπαιδιών που λειτουργούσαν επί δεκαετίες πετάχθηκαν και αντικαταστάθηκαν από ξύλινα που μέσα σε χρονικό διάστημα 18 μηνών άρχισαν να χαλούν από την χρήση. Μάλιστα κάποια από αυτά είναι επικίνδυνα για τα παιδιά, αφού είναι χαμηλών προδιαγραφών και είναι σχεδόν ακατάλληλα ή ήδη έχουν καταστραφεί.
η βίδα που εξέχει στην κούνια τραυμάτισε το μάτι ενός παιδιού
-Διαβάζω επίσης στην ιστοσελίδα της Αυτοδιοίκησης:  
Στα εκτελεστέα έργα του 2013 ενέταξε η Περιφέρεια Αττικής δύο παρεμβάσεις σε αθλητικούς χώρους της Ηλιούπολης, συνολικού κόστους περί τα 600.000€ κατόπιν επίμονης προσπάθειας και τεκμηριωμένης πρότασης της Δημοτικής Αρχής. Τα έργα αφορούν σε: Προμήθεια και εγκατάσταση τεχνητού χλοοτάπητα στο ανοιχτό γήπεδο ποδοσφαίρου της ΔΙΑΝΑ, το ύψος της δαπάνης του οποίου ανέρχεται στο ποσό των 196.308€. Αντικατάσταση του φυσικού χλοοτάπητα στο Δημοτικό Στάδιο της Ηλιούπολης και βελτιώσεις στις υποδομές του. Το ύψος της δαπάνης του έργου αυτού ανέρχεται στο ποσό των 399.973,01€. 
Κομματάκι ακριβός ο χλοοτάπητας δεν νομίζετε; Σίγουρα τα ποσά είναι εξωφρενικά. Πρόκειται προφανώς για υπερτιμολόγηση.
Τα έργα θα δημοπρατηθούν εντός του 2013, και θα υλοποιηθούν την άνοιξη του 2014 
Λίγο πριν τις εκλογές φυσικά! Σημειώστε εδώ πως το γήπεδο της Ηλιούπολης έχει κλείσει για το κοινό εδώ και τρία χρόνια περίπου, εξαιτίας της απόσπασης του προσωπικού. Εάν κάποιος δημότης θέλει να αθληθεί σε μία πόλη των 150.000 κατοίκων όπως η Ηλιούπολη, πρέπει να τρέχει στους δρόμους ή να στριμωχθεί με το "κοινό" για 4 ώρες την ημέρα στο γήπεδο Χαλικάκι της Αγίας Μαρίνας. 

-Τα γκράφιτι και η αφισοκόλληση σε δημόσιους χώρους που εκθειάζουν την αναρχία και τον εθνομηδενισμό είναι γενικό φαινόμενο στο ελλαδιστάν. Όπως και σε πολλούς άλλους δήμους της χώρας μας τα συνεργεία καθαρισμού σπανίως θα σπεύσουν να αποκαταστήσουν την ζημιά βάφοντας τους τοίχους. Η ίδια εικόνα επικρατεί στα σχολεία και ιδιαίτερα στους εξωτερικούς χώρους. Ο δήμαρχος Βαλασόπουλος προχώρησε ένα βήμα παραπέρα φιλοξενώντας εκδήλωση των αναρχικών στο μουσείο εθνικής αντίστασης στο κεντρικότερο σημείο της πόλης πριν 2 χρόνια! Διαβάστε και την παλαιότερη ανάρτηση του ιστολογίου μας: δήμος Ηλιούπολης, ο αναρχικός δήμος 

-Η κεντρική πλατεία Ηλιούπολης που πρόσφατα αναπλάστηκε ριζικά με έξοδα των δημοτών, μετετράπη σε προεκλογικό τσίρκο (λούνα παρκ)! Αφού έγινε το πείραμα με την εγκατάσταση χριστουγεννιάτικων καρουζέλ στην κεντρική πλατεία, ο δήμαρχος αποφάσισε να την μισθώσει σε ιδιώτη με την σχετική εγκατάσταση λούνα παρκ. Αυτό φυσικά έγινε εις βάρος της αισθητικής του χώρου. Επίσης το σημείο είναι εντελώς ακατάλληληλο για λόγους ασφαλείας, αφού γύρω από την πλατεία η κίνηση των αυτοκινήτων είναι πυκνή. Επίσης δεν υπάρχουν οι υποτυπώδεις διαβάσεις πεζών για την προσέγγισή της. 
κεντρική πλατεία Ηλιούπολης σήμερα...

-Η επανειλλημένη φιλοξενία του ΚΚΕ στο δημοτικό θέατρο εντός του δημαρχείου, για την κομματική διαφήμιση και προπαγάνδα. Διαβάστε σχετικά στην παλαιότερη ανάρτηση του ιστολογίου μας για την ομιλία Κουτσούμπα: φερετζές του κουκουέ

Μία νέα εκδήλωση θα γίνει σε λίγες ημέρες στο δημοτικό θέατρο, με την υποψήφια δήμαρχο του ΚΚΕ στην Ηλιούπολη. Η υποστήριξη του Βαλασόπουλου στο ΚΚΕ έχει και δεύτερη ανάγνωση αφού αποσκοπεί στην υποστήριξη των κομμουνιστών της Ηλιούπολης στο πρόσωπό του στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών. Τα γραμμάτια αργούν αλλά ξεπληρώνονται πάντοτε στην πολιτική. Φυσικά ο Βαλασόπουλος δεν παρέλειψε να χαρίσει και την άλλη μεγάλη πλατεία της Ηλιούπολης στο "μαθητικό φεστιβάλ της ΚΝΕ". Τυχεροί οι μαθητές, το σύγχρονο παιδομάζωμα των μπολσεβίκων δεν περιλαμβάνει αναγκαστική εξορία στο παραπέτασμα. Το πολύ πολύ να υποχρεωθούν μαζί με τους περαστικούς να ακούν επί λίγες ώρες τις παλιές μουσικές επιτυχίες του Θεοδωράκη. Για όσους παρευρεθούν στο φεστιβάλ ας πάρουν και νερό και σάντουιτς μαζί τους, το κόμμα "του λαού" ως γνωστό δεν δίνει του αγγέλου του νερό...
οι μαθητές της ΚΝΕ θα σπάσουν τα δεσμά της ΕΕ...
Για την τιμή των όπλων ο δήμαρχος Βαλασόπουλος καθάρισε επιτέλους το ηρώο της πλατείας που είχε καταντήσει πίνακας ζωγραφικής από τους ανήσυχους καλιτέχνες του δρόμου. Εύγε δήμαρχε!
πλατεία Φλέμιγκ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ελεύθερα στα ελληνικά παρακαλώ.
Όταν η γλώσσα μας απαγορευτεί ή γίνει δευτερεύουσα ελέω τρόϊκας, το συζητάμε πάλι...