οι ατρόμητοι δημόσιοι υπάλληλοι

0
γράφει ο Νίκος Β.
                                               
ατρόμητος δημόσιος υπάλληλος
Θυμηθείτε την παλαιότερη ανάρτησή μας ποιοί απεργούν τελικά;

Οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν θα έπρεπε να έχουν το δικαίωμα της απεργίας επειδή στρέφονται αποκλειστικά και μόνο εναντίον του κοινωνικού συνόλου, από το οποίο και αμείβονται! Εξηγούμαι: 
Η απεργία των δημοσίων υπαλλήλων δεν έχει ουδεμία επαγγελματική συνέπεια παρά μόνο την απώλεια του ημερομισθίου τους, χωρίς βαρύτερες επιπτώσεις. Ο εργοδότης, δηλαδή το δημόσιο, έχει ήδη λάβει τις αποφάσεις του. Δεν κινδυνεύουν τα συμφέροντά του δημοσίου από την απεργία της ΑΔΕΔΥ, αφού οι ΔΕΚΟ και λοιπές δημόσιες υπηρεσίες είναι μονοπωλιακής φύσης και ως εκ τούτου δεν κινδυνεύουν από άλλες ιδιωτικές. Η απεργία των δημοσίων υπαλλήλων γίνεται εκ του ασφαλούς επειδή η μονιμότητα που απολαμβάνουν τους προστατεύει και δεν κινδυνεύουν να αντικατασταθούν από επιλαχόντες ή ακόμα ακόμα να απολυθούν.

Τζάμπα μάγκες λοιπόν οι απεργοί δημόσιοι υπάλληλοι. Το φαινόμενο της απεργίας της ΑΔΕΔΥ που τόσο ταλαιπωρεί τον λαό θα σταματήσει αυτομάτως εάν και εφόσον αρθεί η μονιμότης των δημοσίων υπαλλήλων. Επειδή οι περισσότερες εταιρείες δημοσίου συμφέροντος είναι νευραλγικού εθνικού χαρακτήρα οφείλουν να παραμείνουν στην διοίκηση του κράτους. Πρέπει όμως να λειτουργήσουν με κανόνες ιδιωτικού εργασιακού δικαίου. Σε αντίθετη περίπτωση οδηγούνται στην απαξίωση και το ανθελληνικό κράτος τις εκποιεί σε ξένους και εγχώριους ολιγάρχες, σε τίμημα πολύ κατώτερου του κανονικού.

Το οξύμωρο είναι πως οι ίδιοι αυτοί δημόσιοι υπάλληλοι είναι οι φανατικότεροι υποστηρικτές και ψηφοφόροι των κομμάτων της συγκυβέρνησης που διοικούν την χώρα εδώ και 40 χρόνια.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ελεύθερα στα ελληνικά παρακαλώ.
Όταν η γλώσσα μας απαγορευτεί ή γίνει δευτερεύουσα ελέω τρόϊκας, το συζητάμε πάλι...