ο Αρμπέν χάνει το δόντι του

0
γράφει ο Νίκος Β. 


Πολλά θα μπορούσε να αναφέρει κανείς για τα πεπραγμένα του απερχόμενου πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Από όλα τα μετερίζια στα οποία "πολέμησε" για την Ελλάδα άφησε ανεξίτηλο το προσωπικό του στίγμα ως παρακαταθήκη για τους πολιτικούς του μέλλοντος που θα ενσκύψουν στο έργο και την προσωπικότητά του. Μελετώντας και εγώ λοιπόν την πολιτεία του μεσσήνιου πολιτικού ανδρός, αλλά και υποψήφιου εθνάρχη, καταλήγω έκθαμβος εμπρός στην πεμπτουσία της ανιδιοτελούς προσφοράς του στο ελληνικό έθνος και τον δημοκρατικό μας πολιτισμό, με την φράση: "ο Αρμπέν χάνει το δόντι του" και για να γίνω πιο σαφής διευκρινίζω παραθέτοντας ολόκληρο τον διάλογο: 

"-Αρμπέν τί έπαθες; Πού είναι το μπροστινό σου δόντι;
-Καλά τώρα το βλέπεις Γαλήνη; Το δόντι μου βγήκε χθες καθώς έτρωγα κάστανα!
-Και τί το έκανες;
-To πήρε η γιαγιά μου, το πέταξε σε μία ταράτσα και είπε: Πάρτε το παλιό και φέρτε μου ένα καινούργιο. Μου είπε πως έτσι κάνουν στην Αλβανία. Εσύ τί έκανες όταν βγήκε το δόντι σου;
-H μαμά μου το πέταξε στα κεραμίδια του διπλανού σπιτιού και είπε: Πάρε ποντικέ το δόντι μου και φέρε το σιδερένιο, να ροκανίσω σίδερα, να τρώω παξιμάδια".


Τον παραπάνω ήρωα με το περίεργο και πρωτάκουστο όνομα για ελληνικό αναγνωστικό, τον μικρό Αρμπέν, προφανώς δεν τον γνωρίζετε. Μπορείτε όμως να ρωτήσετε τα παιδιά σας, τα ανηψάκια σας ή ακόμα τα γειτονόπουλα που ξεκίνησαν το δημοτικό σχολείο και πέρασαν το κατώφλι της Δευτέρας τάξης. Ο Αρμπέν μαζί με άλλα τέσσερα παιδάκια είναι οι πρωταγωνιστές του διδακτικού βιβλίου της Γλώσσας ή αλλιώς του Αναγνωστικού που μπορεί να μην εκδίδεται από τον ΟΕΔΒ αλλά από τον ΙΤΥΕ πλέον, όμως αποτελεί τον διάδοχο των αναγνωστικών της παιδικής μας ηλικίας. Που κολλάει όμως ο Αντώνης Σαμαράς στην ιστορία μας; Χάρις στην ανιδιοτελή προσφορά του κεντροδεξιού πρωθυπουργού στον ελληνικό έθνος αλλά και των προκατόχων του Γ. Παπανδρέου, Κ. Καραμανλή, Κ. Σημίτη και Κ. Μητσοτάκη, ο Μίμης του αναγνωστικού των παιδικών μας χρόνων αντικαταστάθηκε από τον Αρμπέν εξ' Αλβανίας. Επίσης η Έλλη αντικαταστάθηκε από τη Νου εξ' Αφρικής! Τουτέστιν δικαιολογείται απολύτα η αφαίρεση του όρου "εθνικής" από τον τίτλο του υπουργείου της "παιδείας και θρησκευμάτων" από το ΠΑΣΟΚ.



Δεν λησμονούμε βεβαίως τον απερχόμενο πρόεδρο δημοκρατίας Κ. Παπούλια που προηγήθηκε του Α. Σαμαρά στο υπουργείο εξωτερικών, καταργώντας το εμπόλεμο με την Αλβανία δίχως να ζητήσει κανένα αντάλλαγμα για την προστασία του ελληνισμού της Β. Ηπείρου. Δείτε και σχετική ανάρτηση του ιστολογίου μας αρχίσανε τα τσάμικα. Ο Σαμαράς απλώς συνέχισε το ειρηνικό έργο του προκατόχου του Παπούλια γκρεμίζοντας τις πύλες των συνόρων χάριν της υποδοχής των Αλβανών εργατών μαζί με τις οικογένειές τους. Δεν λησμονούμε επίσης την ένοχη σιωπή του Παπούλια όταν θωρούσε την Μπενάκη την στιγμή που εκείνη του υπαγόρευε λεπτομερώς την προγραμματισμένη υποδούλωση της πατρίδας μας. Αυτή είναι η προσφορά του Σαμαρά, του Παπούλια και όλων των αλλων προδοτών του κοινοβουλευτισμού στην σύγχρονη Ελλάδα, που πλειοδοτούν στην προδοσία αλλά μειοδοτούν στην εθνική ουσία: "ο Αρμπέν χάνει το δόντι του". 

Το δόντι του μικρού Αρμπέν σύντομα θα φυτρώσει όπως τα δόντια όλων των μικρών παιδιών στην ηλικία του. Δυστυχώς όμως για τα Ελληνόπουλα που όλο και λιγοστεύουν, η ξεριζωμένη ελληνική παιδεία "ου γαρ έρχεται μόνην". Προηγήθηκαν με τις ευλογίες του Σαμαρά και των ομοίων του, οι χιλιάδες Αρμπέν εξ' Αλβανίας και οι χιλιάδες Νου εξ' Αφρικής, που θα τα αντικαταστήσουν!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ελεύθερα στα ελληνικά παρακαλώ.
Όταν η γλώσσα μας απαγορευτεί ή γίνει δευτερεύουσα ελέω τρόϊκας, το συζητάμε πάλι...