25η Μαρτίου κάτω στον Πειραιά, νέα ήθη

1
γράφει ο Νίκος Β.

στον Πειραιά, όχι στο Λίβερπουλ
Έβρεχε εχθές και λίγος κόσμος παρακολούθησε την μαθητική παρέλαση στον Πειραιά εχθές. Ακόμη λιγότεροι οι δημοσιογράφοι που παρευρέθησαν στην εκδήλωση. Ευτυχώς στην πόλη αυτή δεν ματαιώθηκε η σχολική παρέλαση όπως σε πολλούς δήμους της χώρας. Το μεγαλύτερο λιμάνι της Ελλάδος βλέπετε!

Έτσι λοιπόν η εικόνα που βλέπετε πιθανότατα να μην διαδοθεί στο διαδίκτυο και σίγουρα δεν θα προβληθεί από τα μεγάλα ΜΜΕ. Επιτρέψτε μου κάποιες επισημάνσεις και σκέψεις:


-Η 25η Μαρτίου 1821 είναι η σημαντικότερη εθνική εορτή των Ελλήνων. 

-Για όσο καιρό θα επιτρέπει η κυβέρνηση του μίστερ Τσίπρα να γίνονται σχολικές και στρατιωτικές παρελάσεις αντί αποκλειστικά μουσικές εκδηλώσεις...

-Για όσο καιρό θα ανέχεται η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ την ανάκρουση του εθνικού ύμνου στα σχολεία και στις πλατείες ακόμα και κατά τον εορτασμό των δύο εθνικών επετείων... 

-Για όσο καιρό η καταγωγή και το γένος θα είναι προϋπόθεση για την ελληνική ιθαγένεια...

Ζητώ και απαιτώ στα στρατιωτικά αγήματα ιδιαίτερα στις στρατιωτικές παρελάσεις που αποδίδουν φόρο τιμής στους Έλληνες πεσόντες ήρωες και μαχητές, να μην επιτρέπεται η συμμετοχή ενός έγχρωμου αλλοδαπού, ελληνοποιημένου ή ημίαιμου νεοέλληνα, που διαφέρει φυλετικά από τον Έλληνα στρατιώτη.

Για όσους βιαστούν να με κατακρίνουν ως άδικο, ρατσιστή και φασίστα εξηγούμαι: 

-Δεν τίθεται θέμα ρατσισμού ή ανωτερότητας της λευκής φυλής. Ο νέγρος ναυτικός δόκιμος που πήρε όμως μέρος στο στρατιωτικό άγημα της χθεσινής επετείου, επιλέχτηκε σκόπιμα κατά την γνώμη μου. 
-Δεν τίθεται θέμα αξιοσύνης του νέγρου ναυτικού δοκίμου. Παρακολούθησα ολόκληρη την επίδειξη δεξιότητας με τα τυφέκια G3 και δεν στερείτο ικανοτήτων από τους συναδέλφους του. 
-Δεν υποστηρίζω την αποπομπή του από την σχολή αφού αφενός δεν μου πέφτει λόγος, αφετέρου δεν τον γνωρίζω προσωπικά. Προφανώς αυτή η σχολή όπως και άλλες ελληνικές στρατιωτικές σχολές να δέχεται στις τάξεις της αλλοδαπούς δοκίμους.  

Διαμαρτύρομαι όμως για το μήνυμα που περνά η διοίκηση της σχολής για την νέα πολυπολιτισμική Ελλάδα των μνημονίων, της χρεωκοπίας και της εκχώρησης εθνικής κυριαρχίας. Διαμαρτύρομαι για την σύμπλευση της σχολής με τις επιταγές της νέας τάξης πραγμάτων (ΝΤΠ). Διαμαρτύρομαι επίσης επειδή αυτή η εικόνα είναι ο προπομπός ή αλλιώς η διαφήμιση της νέας αντισυνταγματικής προσπάθειας της συγκυβέρνησης για την απόδοση της ελληνικής ιθαγένειας σε αλλόφυλους μετανάστες που εισήλθαν παράνομα στην χώρα μας. 

Μετά την επίδειξη δεξιότητας του αγήματος ο αξιωματικός του αγήματος κάλεσε τους δοκίμους σε προσκλητήριο για τους τρεις πεσόντες αξιωματικούς στην κρίση των Ιμίων. Το γεγονός με συγκίνησε ευχάριστα αν και συνέβη μακράν των θεατών της παρέλασης. Ένιωσα περίεργα όμως όταν είδα τον νέγρο ναυτικό δόκιμο να φωνάζει μαζί με τους συναδέλφους του "αθάνατος". Θα με κατακρίνετε και για αυτό; 

1 σχόλια:

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ελεύθερα στα ελληνικά παρακαλώ.
Όταν η γλώσσα μας απαγορευτεί ή γίνει δευτερεύουσα ελέω τρόϊκας, το συζητάμε πάλι...