έμπαινε Μπέο

0
γράφει ο Νίκος Β.


Τις προάλλες συναντήθηκα με έναν φίλο στην Αγριά Βόλου για απογευματινό καφέ επιστρέφοντας στην Αθήνα από το ταξίδι μου. Εκεί άκουσα συνοπτικά την ιστορία του Μπέου νυν δημάρχου Βόλου και διαβόητο "εγκληματία" της εποχής των μνημονίων. Από το 2011 ο Αχιλλέας Μπέος, αυτοδημιούργητος μετανάστης και πατέρας 5 παιδιών, διώκεται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διαφθορά στο ποδόσφαιρο. Το τι έχει γίνει αφορά την δικαιοσύνη και σίγουρα δεν θα σας το πω εγώ που δεν ασχολούμαι καθόλου με το ποδόσφαιρο και τον οπαδισμό. 

Το γιατί όμως ενοχλεί ο Μπέος το καθεστώς μπορώ να σας το τεκμηριώσω με τα λόγια του Βολιώτη φίλου που μου είπε τα παρακάτω:

-Ο Μπέος ενόχλησε τους μεγαλοπροέδρους των ΠΑΕ όταν εκείνος με την ταπεινή ομάδα του Βόλου που διοικούσε, κατάφερε πολλά περισσότερα από τις χρυσοποίκιλτες ομαδάρες των Αθηνών. Έτσι κι αλλιώς μεταξύ των κατεργαρέων του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν θα περίμενε κανείς να αναδειχθεί κανένα παπαδοπαίδι και ο Μπέος δεν μοιάζει τέτοιο. 

 -Μίλησε για τον αναξιοπρεπή αντίπαλό του Πατσιαντά πέρυσι στις δημοτικές εκλογές, τον οποίο "ο βολιώτικος λαός έστειλε στο σπίτι του πριν τον στείλει η Κουμουνδούρου". 

-Μίλησε το ίδιο βράδυ της εκλογικής του νίκης για "την πουτάνα την αρπαχτή" αναφερόμενος στους αριστερούς καλλιτέχνες "της προόδου, της τέχνης και των γραμμάτων" που εναντιώθηκαν στην υποψηφιότητά του. Το ίδιο βράδυ αποκάλεσε κοπρίτες τους Νταλάρα, Κιμούλη, κλπ. 

-Μίλησε για την "αριστερά του κώλου" αναφερόμενος στην κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

-Απείλησε τους τηλεμεταφερόμενους προστατευόμενους μπαχαλάκηδες του Τσίπρα που συχνά κατέστρεφαν δημόσιους χώρους στον Βόλο, "θα κάνω ρετούς στα μαγουλάκια των αναρχικών, εμείς δέρνουμε θα φάτε ξύλο". 


Τα παραπάνω αρκούν για να στοιχειοθετήσουν την λυσσασμένη αντίδραση του καθεστώτος (εκτελεστική και δικαστική εξουσία) εναντίον του Αχιλλέα Μπέου και την πολιτική του καταδίκη.

Δεν πρόκειται να απολογηθώ για λογαριασμό του Μπέου, ούτε να πάρω το μέρος του στην δικαστική του περιπέτεια. Το γεγονός πάντως πως προφυλακίστηκε 10 μήνες πριν την δίκη του, σε συνδυασμό με το γεγονός πως ο Ολυμπιακός Βόλου αφανίστηκε από το προσκήνιο λένε πολλά!

Ο μνημονιακός Τσίπρας το 2015 δεν θα άφηνε ατιμώρητο τον Μπέο, όπως έγινε και το 2011 με την μνημονιακή κυβέρνηση Παπανδρέου. Σήμερα τον έπαψαν και από τα καθήκοντά του ως δήμαρχο Βόλου! 

Έμπαινε Μπέο, είμαστε μαζί σου και ας μην είσαι το καλύτερο παιδί. Είσαι σίγουρα πολύ καλύτερος από τους αντιπάλους σου!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ελεύθερα στα ελληνικά παρακαλώ.
Όταν η γλώσσα μας απαγορευτεί ή γίνει δευτερεύουσα ελέω τρόϊκας, το συζητάμε πάλι...