σήμερα γιορτάζουν και οι αδελφές του Έρωτα

0
γράφει ο Νίκος Β. 


Σήμερα 14 Φεβρουαρίου εορτάζει ο Έρως. Όλοι οι άνθρωποι στον κόσμο τον υμνούν και τον εκθειάζουν δίχως όμως να συλλογίζονται πως δεν υφίσταται μόνος του, αλλά πλαισιώνεται συνήθως και από τις δύο μεγαλύτερες αδελφές του, την Αγάπη και την Ζήλια.

Ο Έρως είναι ο μικρότερος αδελφός και ως τέτοιος είναι πολύ ανυπόμονος και προπέτης. Έτσι ανώριμος λοιπόν που είναι βιάζεται και αναστατώνει αγνώστους ανθρώπους μεταξύ τους, χωρίς διόλου να ενδιαφερθεί εάν αυτοί ταιριάζουν ή θα αγαπηθούν τελικά, εκμεταλλευόμενος πάντοτε το γενετήσιο ένστικτό τους. Ο Έρως φωτίζει εκθαμβωτικά την εξωτερική όψη του ζευγαριού προκειμένου να κάνει την καρδιά τους να κτυπήσει δυνατά έστω και για λίγο, όσο χρειάζεται για να αναλάβει κάποιος από τους δύο το θάρρος να πλησιάσει τον άλλον. 


Στην περίπτωση που ο Έρως επιτύχει τον σκοπό του και δύο άνθρωποι ερωτευτούν, ενδέχεται να έρθει να επισκεφθεί αργότερα τους ερωτευμένους η μεσαία αδελφή η Αγάπη. Εάν δεν έρθει η Αγάπη η ερωτική σχέση δεν συνεχίζεται δίχως εκείνη. Άλλες φορές πάλι επισκέπτεται το ζευγάρι η μεγαλύτερη αδελφή η Ζήλια, ως η πιο έμπειρη αδελφή για να τους αναστατώσει με την σειρά της όπως έκανε πριν λίγο καιρό ο μικρός αδελφός της ο Έρως. Εάν η Ζήλια έρθει πριν την Αγάπη, τότε η ερωτική σχέση πάλι θα διακοπεί. 

Στην περίπτωση όμως που το ζευγάρι των ανθρώπων αποφασίσει να ζήσει μαζί και να φτιάξουν οικογένεια, τότε θα συμβιώσει υποχρεωτικά μαζί τους ολόκληρη η αδελφική τρόϊκα με προεξάρχουσα παρουσία αυτή της Αγάπης. Όμως ο γάμος μεταξύ δύο ανθρώπων είναι μία διαρκής αντιπαλότητα ιδιαίτερα μεταξύ των δύο αδελφών, του μικρού Έρωτα και της μεγάλης Ζήλιας. Όταν ο Έρως απομακρυνθεί από την ζωή του ζευγαριού τότε θα εκμεταλλευθεί το κενό η Ζήλια. Τότε ο γάμος θα κλονιστεί. Η Αγάπη όμως παραμένει πάντοτε ουδέτερη και σιωπηλή, έτοιμη να βοηθήσει το ζευγάρι όταν χρειαστεί. 

Τί θα λέγατε λοιπόν να αποδώσουμε την πρέπουσα τιμή και στις δύο αδελφές του Έρωτα σήμερα μέρα που είναι; Πιστεύω πως δεν θα πρέπει να ξεχνούμε και τις αδελφές του, την Αγάπη και την Ζήλια. Ας τιμήσουμε λοιπόν στις 14 Φεβρουαρίου ολόκληρη την αδελφική τρόϊκα!


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ελεύθερα στα ελληνικά παρακαλώ.
Όταν η γλώσσα μας απαγορευτεί ή γίνει δευτερεύουσα ελέω τρόϊκας, το συζητάμε πάλι...