ασφυκτιά η αγροτιά στην Ελλάδα όπως και στην μεγάλη Γαλλία, είδες η ΕΕ;

1
Ακολουθεί πρόσφατο δελτίο τύπου του γαλλικού Εθνικού Μετώπου σχετικά με τις επιπτώσεις της πολιτικής της ΕΕ και των χαρτογιακάδων των Βρυξελών, στην γαλλική αγροτική παραγωγή και τα αδιέξοδα που φέρνει τους Γάλλους αγρότες και γεωργούς. Οποιαδήποτε ομοιότης με την τωρινή ελληνική πραγματικότητα ΔΕΝ είναι συμπτωματική. Διαβάστε παρακάτω αντικαθιστώντας το επίθετο γαλλικός με το ελληνικός, το Γάλλος με το Έλληνας!


Ακολουθεί η μετάφραση στα ελληνικά, μεταφράζει ο Νίκος Β. 

Δελτίο τύπου του Εθνικού Μετώπου 18/02/16: 
Η αγροτική κρίση, οι αγρότες μας οφείλουν να ζουν από την εργασία τους.

Ο πολλαπλασιασμός των κινημάτων θυμού των αγροτών, σχεδόν παντού στην χώρα μας είναι η αντανάκλαση μιας αγροτικής κρίσης χωρίς προηγούμενο που έχει τις ρίζες της μέσα στην καταστροφική ευρωπαϊκή πολιτική δεκαετιών. Ένα σύστημα ακατάλληλο και βλαβερό για την γαλλική γεωργία.
Η κρίση αυτή οφείλεται κατ’αρχάς στον αθέμιτο και άδικο ανταγωνισμό που πλήττει με πρωτοφανή αγριότητα την κτηνοτροφία. Η γαλλική αγορά πλημμυρίζει από ξένα προϊόντα που ρίχνουν τις τιμές όλο χαμηλότερα, κάτι που απαγορεύει στους παραγωγούς να επιβιώσουν από την εργασία τους. 

Ο λόγος: τα κλειστά εργοστάσια στην Γερμανία και τα αποσπασμένα τάγματα εργατών που δημιουργούνται, τα γελοία εργατικά κόστη στις χώρες του ευρωπαϊκού νότου και οι στρεβλώσεις των συνθηκών παραγωγής εντός και εκτός της ευρωπαϊκής ένωσης. Η κρίση αυτή είναι εν συνεχεία η κρίση της αποκομμένης από την πραγματικότητα γραφειοκρατίας, με τους ατελείωτους, αστήρικτους και διαρκώς νέους κανονισμούς που αφορούν τις μικρές αγροτικές επιχειρήσεις. Οι επιχειρήσεις αυτές πεθαίνουν μην μπορώντας να προσαρμοστούν και αναγκάζονται να περάσουν από μία φυσιολογική και ανθρώπινη κλίμακα σε μία εντατική γεωργική εκμετάλλευση υψηλής παραγωγής που βλάπτει τους ανθρώπους, τα ζώα και την φύση.
Υπό το φάσμα αυτών των δυσκολιών έρχονται να προστεθούν οι πολιτικές απρέπειες όπως το ευρωπαϊκό εμπάργκο κατά της Ρωσίας ή η απαγόρευση της σήμανσης που προσδιορίζει την προέλευση του γεωργικού προϊόντος.

Η βαθιά κρίση αυτή, απαιτεί τώρα μία απάντηση μεγάλης έκτασης και ισχυρής λαϊκής βούλησης. Πρέπει να επιλύσουμε την αγροτική κρίση στην βάση της.
Οι οικονομικές βοήθειες είναι ανεπαρκείς, δεν φθάνουν πάντοτε στους αγρότες και κινδυνεύουν από την λογοκρισία των Βρυξελών.
Πρέπει να γυρίσουμε οριστικά την πλάτη στο σύστημα που καταστρέφει το αγροτικό μας μοντέλο αλέθοντάς στην κυριολεξία ανθρώπινες ζωές. Η Γαλλία ενώ ήταν έως χθες η πρώτη αγροτική δύναμη της Ευρώπης, σήμερα εξαιτίας της ευρωπαϊκής πολιτικής στηριζόμενης και εφαρμοζόμενης από τα κόμματα εξουσίας πρώην-UMP και PS, χάνει όλα τα στρατηγικά της πλεονεκτήματα, ζωικά για οποιαδήποτε χώρα.

Η αναγκαιότητα για ένα νέο σχεδιασμό.

Οι Γάλλοι αγρότες διεκδικούν παρά μόνο την θέλησή τους να μπορούν να επιβιώνουν από την παραγωγή τους, είναι λοιπόν αναγκαίο και επείγον:
– να εφαρμοσθεί ένα σχέδιο αγροτικού προστατευτισμού που θα αποκαταστήσει τους αγρότες που κινδυνεύουν,
– να περιοριστεί η εισροή των ξένων αγροτικών προϊόντων,
– να εφαρμοστεί η αναγκαστική εθνική σήμανση των αγροτικών προϊόντων,
– να ευνοηθεί η είσοδος των Γάλλων παραγωγών στις λαϊκές αγορές,
– να εφαρμοσθεί η διατίμηση των εθνικών προϊόντων,
- να ενισχυθεί η αγροτική καινοτομία.

Δίχως τον προστατευτισμό και τον οικονομικό πατριωτισμό, τίποτα δεν μπορεί να επιλυθεί!
Ας αναλογιστούμε το κακό παράδειγμα της ελεύθερης ανταλλαγής ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στις ΗΠΑ. Ας κινητοποιηθούμε υπέρ των αγροτών μας και ας απαιτήσουμε επειγόντως ένα νέο αγροτικό σχέδιο για να διασωθεί η γαλλική ύπαιθρος!

1 σχόλια:

George είπε...

Να είσαι καλά φίλε Νίκο που μας ενημερώνεις.....
Αναρωτιέμαι γιατί δεν τα αναφερουν αυτά τα γεγονότα στα τηλεοπτικά (δήθεν) κανάλια.

Ο θρασύς εγωισμός που επιδεικνύουν όλοι αυτοί οι άχρηστοι (ποικιλοτρόπως και ουχί μονάχα επαγγελματικώς) χαρτογιακάδες οδηγούν με μαθηματική βεβαιότητα, χιλιάδες ανθρώπους στη φτώχεια όταν αυτοί ζουν με παχυλούς μισθούς.

Ας ευχηθούμε να έρθει σύντομα η μέρα που θα μπει τέρμα.... Οψόμεθα

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ελεύθερα στα ελληνικά παρακαλώ.
Όταν η γλώσσα μας απαγορευτεί ή γίνει δευτερεύουσα ελέω τρόϊκας, το συζητάμε πάλι...