τί δουλειά έχουν οι κεντροαριστερές αλεπούδες στο κομμουνιστικό παζάρι;

0
γράφει ο Νίκος Β. 

 Νίκος Ζαχαριάδης γενικός γραμματέας του ΚΚΕ την δεκαετία του 1940. 
"Το κόκκινο τανγκό", το εκδοτικό γεγονός από τις εκδόσεις Κέδρος: 
Μυθιστόρημα γραμμένο από κομμουνιστές για κομμουνιστές, αφού δεν νομίζω να ενδιαφερθεί κάποιος να μάθει για τον βίο και την πολιτεία του μεγαλύτερου προδότη και εγκληματία που γέννησε ποτέ η ελληνική γη, μέσα από ένα μυθιστόρημα! 

Προλογίζουν το βιβλίο, με το αζημίωτο φυσικά, ο Ευάγγελος (Μπένυ) Βενιζέλος και ο Πέτρος (... την μισή Αθήνα) Τατσόπουλος! 



"Ευτυχώς που ηττηθήκαμε σύντροφοι", όπως έγραψε ο Τάκης Λαζαρίδης, υιός κομμουνιστών γονέων, αγωνιστής και ο ίδιος του ΚΚΕ, αλλά και σώφρων μετανοήσας κομμουνιστής κατόπιν. Ο Τάκης Λαζαρίδης καταδικάστηκε σε θάνατο και μαζί με τους άλλους μελλοθάνατους Μπελογιάννη, Μπάτση, Καλούμενο και Αργυριάδη. Το πρωί που πήγε να τους πάρει το εκτελεστικό απόσπασμα ο επίτροπος διάβασε και το βασιλικό διάταγμα με το οποίο απονεμόταν χάρη στον Τάκη Λαζαρίδη, λόγω του νεαρού της ηλικίας και η θανατική καταδίκη μετατρεπόταν σε ποινή ισοβίων δεσμών. Ηταν σκληρός και ανυποχώρητος κομμουνιστής, στην ανάκριση, στο Στρατοδικείο και μετά στη φυλακή, όπου έμεινε συνολικά 14 χρόνια.

H καλύτερη απάντηση στους όψιμους αγιογράφους του Νίκου Ζαχαριάδη, αντιπρόεδρο της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και πρώην βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Πέτρο Τατσόπουλο, δεν μπορεί παρά να έρθει από τον άνθρωπο που αφιέρωσε την ζωή του στο ΚΚΕ και βασανίστηκε για τις ιδέες του, όσο λαθεμένες και αν ήταν αυτές, άσχετα εάν κατόπιν αναθεώρησε την ιδεολογία του. Δείτε την πρόσφατη συνέντευξη του Τάκη Λαζαρίδη στο βίντεο που ακολουθεί:





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ελεύθερα στα ελληνικά παρακαλώ.
Όταν η γλώσσα μας απαγορευτεί ή γίνει δευτερεύουσα ελέω τρόϊκας, το συζητάμε πάλι...