πρωτάκουστο, ο Κουτσούμπας στις Θερμοπύλες

0
γράφει ο Νίκος Β. 

Εδώ και για δεκαετίες το μοναδικό κόμμα της βουλής που συστηματικά τιμά τον βασιλιά Λεωνίδα και τους λιγοστούς Σπαρτιάτες και Θεσπιείς πολεμιστές του, είναι η Χρυσή Αυγή. Όλα τα υπόλοιπα κόμματα απέχουν από τις εκδηλώσεις για την επέτειο της μάχης κάθε Αύγουστο, αλλά και οποιαδήποτε άλλη εποχή του χρόνου. Στις Θερμοπύλες όμως εφέτος έγινε κάτι πρωτόγνωρο! Για πρώτη φορά στην ελληνική ιστορία, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ προσήλθε στο μνημείο του βασιλιά Λεωνίδα προσκεκλημένος του "συνταγματικού τόξου", μέλος του οποίου αποτελεί και το ΚΚΕ όλες τις μεταπολιτευτικές δεκαετίες. Για να γίνει αυτό το θαύμα έπρεπε να κινητοποιηθεί ολόκληρος ο πολιτικός μηχανισμός και οι αρχές του νομού Φθιώτιδος, αλλά αυτό από μόνο του δεν θα ήταν αρκετό. Έτσι στα εφετινά Θερμοπύλεια τον Αύγουστο του 2018, παρέστη και ο πρόεδρος της δημοκρατίας Παυλόπουλος, καθώς και ο αειθαλής καλλιτέχνης Γιώργος Νταλάρας, έτσι ώστε να δοθεί η πρέπουσα επισημότητα στην εκδήλωση!


Θα απορείτε βεβαίως ποιά ήταν η δήλωση που έκανε ο Έλληνας κομμουνιστής αρχηγός, εμπρός στο παγκόσμιο μνημείο ηρωισμού της εθνικής αντίστασης των λίγων Ελλήνων εναντίον των πολλών αλλογενών εισβολέων. Εν μέσω λοιπόν των κοινοβουλευτικών συναδέλφων του, Σταϊκούρα της ΝΔ και Κονιόρδου του ΣΥΡΙΖΑ που τον πλαισίωναν, μίλησε για την αναγκαιότητα της αποκλειστικής εκμετάλλευσης των ιαματικών πηγών πηγών από το κράτος αντί να πωληθούν σε επιχειρηματίες ντόπιους ή ξένους! Oύτε μία κουβέντα για την ιστορική αξία και το μήνυμα της θυσίας των Ελλήνων το 480 πΧ. Άφωνος ο Κουτσούμπας για την σύγχρονη απαξίωση του αρχαιολογικού χώρου και των ιαματικών λουτρών, από την αριστεροδεξιά συγκυβέρνηση που εδώ και λίγα χρόνια τα έχει μετατρέψει σε καταυλισμό ισλαμιστών, με τις ευλογίες του ανηψιού του Κούλη Μητσοτάκη και περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Μπακογιάννη, αλλά και ίδιου του πρόεδρου δημοκρατίας Παυλόπουλου.

Βλέπετε τι μπορεί να συμβεί λοιπόν; Ακόμη και ο κομμουνιστής αρχηγός Κουτσούμπας αναγκάζεται να τιμήσει με την παρουσία του (πλην όμως όχι με τις δηλώσεις του) την θυσία του βασιλιά Λεωνίδα και των εθνικιστών στρατιωτών του το 480 πΧ ! 
Πάντως όπως και να σχολιαστεί αυτή η εμφάνιση, ο συμβολισμός είναι ισχυρός και πρωτοφανής. Είδατε τι μπορεί να συμβεί για τον φόβο της Χρυσής Αυγής; 




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ελεύθερα στα ελληνικά παρακαλώ.
Όταν η γλώσσα μας απαγορευτεί ή γίνει δευτερεύουσα ελέω τρόϊκας, το συζητάμε πάλι...