ποδηλατική εκδρομή αφιερωμένη στην εθνική αντίσταση # 2

0


γράφει ο Νίκος Β.

Το δεύτερο μέρος της εκδρομής του Ιουνίου (ποδηλατική εκδρομή αφιερωμένη στην εθνική αντίσταση # 1) προς εξερεύνηση της Εύβοιας, έγινε σε μία μονοήμερη εξόρμηση στις αρχές Σεπτεμβρίου. Για να εξερευνήσει με ποδήλατο κάποιος ολόκληρη την νήσο χρειάζονται 4 ημέρες ή 465 χιλιόμετρα επάνω στο πρωτεύον οδικό δίκτυο της Εύβοιας, χωρίς να υπολογίσουμε την επικάλυψη διαδρομών ή το δευτερεύον οδικό δίκτυο. Έτσι λοιπόν η εκκίνηση έγινε από την Αιδηψό και διανύθηκε κυκλική διαδρομή παραλείποντας το δυτικότερο άκρο της Λιχάδος.


To οδοιπορικό της μονοήμερης εκδρομής:
Ασπρονέρι Φθιώτιδος - Αρκίτσα - Αιδηψός (ακτοπλοϊκώς) – Ιστιαία - Πευκί - Αγριοβότανο - Ελληνικά - Βασιλικά - Παπάδες - Αγία Άννα - Στροφυλιά - Λίμνη - Ροβιές - Αιδηψός - Αρκίτσα (ακτοπλοϊκώς) - Ασπρονέρι Φθιώτιδος.
Διήνυσα 186 χμ με μέση ταχύτητα 15,2 χμ/ώρα.


Για πρώτη φορά δέχθηκα να με συνοδέψει σε μαραθώνια ποδηλατική εκδρομή ένας ανεπανάληπτος συναγωνιστής, ο εκπαιδευτής μου και αρχηγός της ΟΔΕΥΩ, Σπυρίδων Κ. Εκείνος δέχθηκε να ακολουθήσει την διαδρομή μου και εγώ δέχθηκα να ακολουθήσω το πρόγραμμά τροφοδοσίας του, βασισμένο στην περισυλλογή φρούτων και την αυστηρή αποχή από οποιαδήποτε εμπορικό ποτό & φαγητό από καταστήματα καθ' οδόν! Το πρόγραμμά του είχε απόλυτη επιτυχία ως προς τον κορεσμό, την αναπλήρωση ενέργειας και υγρών και την εξοικονόμηση χρημάτων. Ως εκ τούτου όμως υπήρξε χρονική καθυστέρηση ολοκλήρωσης της διαδρομής.



Ο συναγωνιστής Σπύρος είναι ένας ιδιαίτερος και σπάνιος Έλληνας που ζει σύμφωνα με τα πρότυπα των Λακεδαιμονίων, αφού βιωματικά έχει καταφέρει να ανατρέψει την αναλογία θεωρίας / πράξης, προς την πλευρά της πράξης. Συζητώντας κανείς μαζί του θα διαπιστώσει πως μόνον η εξιστόρηση των προσωπικών του εμπειριών, αρκεί για να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον της συζήτησης. Περιττεύει οποιαδήποτε αναφορά σε επιτεύγματα τρίτων ή "τραβηγμένες" εξιστορήσεις ανδραγαθίας για να γεμίσει κανείς τον χρόνο του συμβιώνοντας με τον Σπύρο Κ. Τα κατορθώματά του είναι πέρα για πέρα αληθινά όσο και απίστευτα!

Ας δούμε όμως βίντεο και στιγμιότυπα της εκδρομής στην Βόρειο Εύβοια:


επάνω στο πρώτο πλοίο της ημέρας για Αιδηψό
πριν την Ιστιαία

ΟΔΕΥΩ
επί Μεταξά οχυρά στην Ελλάδα, πλέον μόνο χοτσπότ
ο Θεός βοηθός, για πιστούς και απίστους

πύργος Γουβών ή πύργος Δροσίνη

για να διανύεις τόσα χιλιόμετρα σε μία ημέρα μάλλον χρειάζεσαι επισκευή εγκεφάλου
χαρά της άθλησης + αγαλλίαση της φύσης = βόρεια Εύβοια
και στο παρασκήνιο η Μαγνησία
Το πρώτο μέρος της εκδρομής στην νότια Εύβοια έγινε μετά τις ευρωεκλογές του Μαϊου. 
Το δεύτερο μέρος της ποδηλατικής εκδρομής στην βόρεια Εύβοια έγινε μετά τις εκλογές του Ιουλίου. Φυσικά δεν θα μπορούσε να αλλάξει κάτι την κεκτημένη ταχύτητα του πρώτου εκλογικού αποτελέσματος που συρίκνωσε την Χρυσή Αυγή και την έθεσε εκτός κοινοβουλίου για τα επόμενα χρόνια. Ας ελπίσουμε πως η Ελληνική Λύση θα πάρει την σκυτάλη από τους εθνικιστές. Με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που διαθέτει (και έλειπαν παντελώς στην αντισυστημική Χρυσή Αυγή) να μπορέσει και αφυπνίσει τους κοψοχέρηδες νεοδημοκράτες που στήριξαν τη ΝουΔούλα της λέσχης Μπίλντερμπεργκ και του παγκόσμιου σιωνισμού. Ωστόσο τα μηνύματα και των δύο ποδηλατικών εκδρομών παραμένουν αναλλοίωτα και δυστυχώς ανεκπλήρωτα:

Ελληνοτουρκική φιλία υπάρχει μόνο στα ψάρια του Αιγαίου.
Πείτε όχι στην νέα τουρκοκρατία.
Όχι τζαμί για τους παράνομους ισλαμιστές εποίκους.
Η Ιερά Οδός είναι αρχαιολογικός χώρος, όχι ισλαμούπολη.
Έλληνες ξυπνήστε μας αντικαθιστούν.
Έξω το ισλάμ από την Ελλάδα.
Στον κόσμο των σιωνιστών είμαστε όλοι Έλληνες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ελεύθερα στα ελληνικά παρακαλώ.
Όταν η γλώσσα μας απαγορευτεί ή γίνει δευτερεύουσα ελέω τρόϊκας, το συζητάμε πάλι...