η γάγγραινα του χουλιγκανισμού

1
γράφει ο Νίκος Β.



Ελληνόπουλα κλωτσήστε μακριά τον οπαδισμό και τον φανατισμό που καλλιεργούν στις ψυχές σας οι ανώνυμες ποδοσφαιρικές εταιρείες με την ένοχη ανοχή του υπουργείου πολιτισμού και αθλητισμού. Οι τοπικές οργανώσεις των φιλάθλων αποκοιμίζουν την ευφυΐα των νέων Ελλήνων εντάσσοντάς τους σε ομάδες αυτοκαταστροφής. Οι οπαδικές οργανώσεις έχουν αποστολή να οργανώνουν και να διοχετεύουν την έμφυτη ζωτικότητα των νέων σε δράση που παραπέμπει σε βίαιες συμμορίες. Σκοπός τους είναι η οργανωμένη και δυναμική προσέλευση στο γήπεδο των νεαρών οπαδών με το πρόσχημα της ενίσχυσης της ομάδας τους, πριν, κατά την διάρκεια και μετά τον ποδοσφαιρικό αγώνα. Όπως όλοι γνωρίζουμε και έχουμε δει να συμβαίνει, η δυναμική ενίσχυση δύο ομάδων καταλήγει στην βίαια αντιπαράθεση μεταξύ των αντιπάλων φανατικών οπαδών. 


Πολλοί από τα μέλη των σωματείων είναι ανήλικοι έφηβοι και προσηλυτίζονται από συμμαθητές τους που ανήκουν σε σωματεία και φυσικά διοικούνται από ενήλικους. Εκτός από το εισητήριο διαρκείας πληρώνουν συνδρομή από το χαρτζηλίκι τους για το ενοίκιο του σωματείου αλλά και για τον εξοπλισμό μάχης που οφείλουν να συντηρούν. Τα οπαδικά σωματεία διαιωνίζουν την γηπεδική βία και αποχαυνώνουν τους νέους προτρέποντάς τους κυριολεκτικά σε εμφύλιο πόλεμο, μια επανάσταση χωρίς αιτία, ακριβώς όπως και η καλλιέργεια πολιτικού μίσους ανάμεσα στους κομματικούς αντιπάλους που συντηρείται από το κοινοβουλευτικό καθεστώς που υπαγορεύει η πλουτοκρατία δεκαετίες τώρα στην Ελλάδα. Η βία του χουλιγκανισμού αντιγράφει την βία και το αίσχος που συναντά κανείς εντός των ανώτερων και ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων όπου με το πρόσχημα της πολιτικοποίησης των φοιτητών και την διαφύλαξη του ασύλου των ιδεών, επιτελούνται τα μεγαλύτερα εγκλήματα εναντίον της αξιοκρατίας, του ανιδιοτελούς πατριωτισμού, αλλά και της ίδιας της ελευθερίας των ιδεών.

Ελληνόπουλα οπαδοί των ποδοσφαιρικών σωματείων, ξυπνήστε! Πλανάστε εάν πιστεύετε πως ο συμμαθητής σας ή ο γείτονάς σας που δεν φορά το ίδιο χρώμα κασκόλ με εσάς είναι ο θανάσιμος εχθρός σας. Δεν έχετε απολύτως τίποτα να χωρίσετε μαζί του. Αντίθετα πρέπει όλοι ενωμένοι να συνθέσετε και να διοχετεύσετε την ενεργητικότητά σας στον υγιή αθλητισμό της επιμονής, του άριστου μέτρου και όχι της φυγόπονης φιγούρας και των αναβολικών. Η ευγενής άμιλα πρέπει να διέπει τον αγώνα σας στον αθλητικό αλλά και στον επαγγελματικό στίβο. Αυτό είναι και το μήνυμα που πρέπει να περάσει η πολιτεία μέσα από το εκπαιδευτικό σύστημα. Αυτή πρέπει να είναι και η κατεύθυνση που θα δώσει το αρμόδιο υπουργείο στα αθλητικά σωματεία. Ύψιστη ανάγκη είναι η συναδέλφωση των Ελλήνων νεολαίων ενάντια στον κοινό τους εχθρό που δεν είναι άλλος από την αμάθεια, την ιδιωτεία και φυσικά την αλλοίωση της εθνικής τους ταυτότητας. Εάν νέε Έλληνα ανυπομονείς να αντιπαρατεθείς σε κάποιον, πάλεψε να βελτιώσεις τον ίδιο σου τον εαυτό. Αγωνίσου να συμπληρώσεις το ατομικό όφελος με την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο. Ιδού πεδίον δόξης λαμπρό! Ο χούλιγκαν αισθάνεται εύκολα δυνατός και φοβερός όταν βρίσκεται ανάμεσα σε πολλούς ομοϊδεάτες του, είναι όμως καταδικασμένος να νοιώθει ο ίδιος σε όλη του την ζωή τον φόβο και την μοναξιά όταν εκείνοι τον εγκαταλείψουν.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αληθινα μεστος λογος που στοχευει στη ριζα ενος εκ των συγχρονων προβληματων. Η μοναχικοτητα του καθε ανθρωπου τεινει να τον κανει να ομαδοποιειται. Δυστυχως με λαθος καθευθυνσεις. Θα προσθεσω κατι στη μοναξια που διοχετευεται με λαθος τροπο... Ελλειψη αγαπης, κατανοησης, αλληλεγγυης. Εαν αναβιώσουν αυτές οι καταστάσεις τα ΠΑΝΤΑ θα αλλαξουν

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ελεύθερα στα ελληνικά παρακαλώ.
Όταν η γλώσσα μας απαγορευτεί ή γίνει δευτερεύουσα ελέω τρόϊκας, το συζητάμε πάλι...