έλεος...και τα κουφώματα της βουλής από το ΕΣΠΑ;

0

γράφει ο Νίκος Β.


Διαβάζω σήμερα το πρωί σε κλαδική ιστοσελίδα των κατασκευών:






"Μετά από 50 και πλέον χρόνια, η Βουλή των Ελλήνων αποφάσισε να εκσυγχρονιστεί ως προς την ενεργειακή της συμπεριφορά. Όπως έγινε γνωστόν, εξασφάλισε 2,5 εκατομ. ευρώ από το ΕΣΠΑ για την ενεργειακή της αναβάθμιση, ένα δε πολύ μεγάλο μέρος από το ποσό αυτό θα αφορά την αντικατάσταση των κουφωμάτων της, τα οποία ήδη έχουν συμπληρώσει μισό αιώνα ζωής!"



Δεν κατάφερα να συγκρατήσω τα δάκρυά μου από την συγκίνηση που κατέκλυσε την ψυχή μου!
Επιτέλους το όνειρο του μέσου Έλληνα θα γίνει πραγματικότητα...θα αναβαθμιστεί ο ναός της Δημοκρατίας με σύγχρονα ενεργειακά κουφώματα αλουμινίου (έστω και pvc). Ανείπωτη χαρά διαδέχεται την πρώτη συγκίνηση, ξεσπώ σε επιφωνήματα ενθουσιασμού, βγαίνω στον δρόμο και χοροπηδάω σαν μικρό παιδί που του αγόρασαν παγωτό πύραυλο! ...αρκετά όμως δεν μπορώ να γελοιοποιηθώ περισσότερο, γυρνάω σπίτι και πιάνω το πληκτρολόγιο. 
Αμέσως στέλνω το εξής σχόλιο στον αρθογράφο της ιστοσελίδας: 

"Προτείνω αυτό το υπέρογκο κονδύλι για την ενεργειακή αναβάθμιση της βουλής να αντληθεί από τις κομματικές επιχορηγήσεις των εκατομμυρίων ευρώ που ετησίως λαμβάνουν τα κόμματα της βουλής, πλην της Χρυσής Αυγής βέβαια στην οποία διεκόπη πρόσφατα για να μην "οργανώνει νέα εγκλήματα" όπως τα συσίτια στους Έλληνες πολίτες. Με τον τρόπο αυτό θα εξοικονομηθούν 2,5 εκατομμύρια ευρώ για την στήριξη των δοκιμαζόμενων ελληνικών εταιρειών και των πενόμενων Ελλήνων που εργάζονται σε αυτές, οιωνεί άνεργοι που είναι θέμα χρόνου να παραλάβουν το επίδομα ανεργίας, όσοι από αυτούς βέβαια είναι μισθωτοί, για τους εργοδότες ξεχάστε το."

Τέτοιες ενέργειες δεν μπορούν παρά να εξοργίσουν ακόμα και τον πιο πιστό αμνό του κοινοβουλευτισμού και να μας κάνουν να αναρωτηθούμε έως ποιο σημείο μπορεί να φθάσει η αναλγησία των πολιτικάντηδων που μας εξουσιάζουν.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ελεύθερα στα ελληνικά παρακαλώ.
Όταν η γλώσσα μας απαγορευτεί ή γίνει δευτερεύουσα ελέω τρόϊκας, το συζητάμε πάλι...