το απαρτχάϊντ, αρχή αλλά όχι και το τέλος του ρατσισμού

0
γράφει ο Νίκος Β. 

έχετε πότε μιλήσει με κάποιον λευκό της Νότιας Αφρικής ή έστω να διαβάσετε δηλώσεις κάποιου λευκού κάτοικου ή λευκού πολιτικού από την Νότια Αφρική;





Τυγχάνει να γνωρίζω λευκή Αφρικάνερ ή Μπόερ ή Μπουρ (έτσι αυτοπροσδιορίζονται οι Ολλανδοί ούτως ειπείν έποικοι της Νότιας Αφρικής τον 18ο αιώνα) που μετανάστευσε στην Ελλάδα επειδή παντρεύτηκε Έλληνα ομογενή. Γεννήθηκε, ζούσε και εργαζόνταν στο Γιοχάνεσμπουργκ, από λευκούς γηγενείς γονείς. Μιλά δύο μητρικές γλώσσες τα αφρικάανς (ολλανδική-αφρικανική διάλεκτος) και τα αγγλικά.
Οπλοφορούσε με νόμιμη άδεια, όπως οι περισσότεροι λευκοί λόγω της ασύληπτης εγκληματικότητας. Οι περιγραφές της για την ζωή και την κατάσταση στην πρωτεύουσα ήταν πολύ διαφορετικές από όσα γνωρίζουμε στην ενοχοποιημένη Ευρώπη. Η κατάσταση στην επαρχία ήταν όμως πολύ χειρότερη, μπορείτε να αναζητήσετε πληροφορίες στο διαδίκτυο για την σύγχρονη γενοκτονία των Μπόερς από συμμορίες μαύρων ρατσιστών δολοφόνων. Ενημερωθείτε επίσης για τον πόλεμο μεταξύ των Ολλανδών Boers και των Άγγλων αποικιοκρατών που οδήγησε στον θάνατο δεκάδες χιλιάδες Αφρικάνερς σε στρατόπεδα συγκέντρωσης στις αρχές του 20ου αιώνα.

Στην Ελλάδα επίσης ανατραφήκαμε με κυρίαρχη την "λευκή ενοχή" για τα δεινά που προκάλεσαν οι λευκοί Ευρωπαίοι στις Αφρικανικές αποικίες, την εκμετάλλευση που υπέστησαν και ακόμη υφίστανται η φύση και οι γηγενείς της μαύρης ηπείρου. Ενημερωθήκαμε πως το κακό καθεστώς "απαρχάϊντ" εξαθλίωσε τους μαύρους ιθαγενείς έως ότου ο κομμουνιστής Μαντέλα ανέλαβε την εξουσία και τους "λύτρωσε". Ως εξιλέωση για αυτή την "λευκή ενοχή" αποσιωπήθηκαν τα αντίποινα των μαύρων από την εποχή Μαντέλα και μετά. Ποιός γνωρίζει πως ο Μαντέλα φυλακίστηκε και παρέμεινε στην φυλακή για περισσότερα από 25 χρόνια επειδή ήταν ο αρχηγός του παραστρατιωτικού "δόρατος του έθνους" και συνελήφθη για παράνομη κατοχή όπλων και εκρηκτικών; Ποιός τους έδωσε άραγε τα όπλα; Το απαρτχάϊντ καταδικάστηκε από τον ΟΗΕ στις αρχές της δεκαετίας του '70. Ποιά χώρα παρέκαμψε το μποϊκοτάζ και ευνοήθηκε σκανδαλωδώς; Το Ισραήλ και η Ταϊβάν! 
Να υποθέσω πως η επιρροή των σιωνιστών στον ΟΗΕ πέτυχε την καταδίκη του απαρντχάϊντ και ακολούθως το Ισραήλ επωφελήθηκε από την παράκαμψή του, ή θα θεωρηθώ συνωμοσιολόγος;


Περισσότερα διαβάστε στο ελληνικό ιστολόγιο stop-boer-genocide.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ελεύθερα στα ελληνικά παρακαλώ.
Όταν η γλώσσα μας απαγορευτεί ή γίνει δευτερεύουσα ελέω τρόϊκας, το συζητάμε πάλι...