πώς φαντάζεστε τον τελευταίο πασόκο;

1
γράφει ο Νίκος Β. 

Έχετε σκεφτεί πως μπορεί να μοιάζει εμφανισιακά ο τελευταίος οπαδός του ΠΑΣΟΚ; Δεδομένης της υψηλής "θνησιμότητας" των πασόκων στο ελλαδιστάν, αναρωτιέμαι με ποιόν ή με τί θα μοιάζει ο τελευταίος των Μοϊκανών ή διαφορετικά ο τελευταίος των τροϊκανών. 


Σκιαγραφώντας το πορτραίτο του τελευταίου συνηδειτού ή ασυνήδειτου υποστηρικτή του κλεπτοκρατικού αυτού αποκόμματος, θα προσπαθήσω να δώσω κάποιες ιδέες στους αναγνώστες μου: Έχουμε λοιπόν τα εξής στοιχεία που πιστεύω πως ενσωματώνονται στον τελευταίο και περισσότερο φανατικό ψηφοφόρο του ΠΑΣΟΚ:

-άνδρας ή γυναίκα ακόμα και το τρίτο φύλο, όλα επιτρέπονται.
-επαγγελματικά θα ανήκει στον δημόσιο τομέα ή στην καλύτερη περίπτωση στον τραπεζικό κλάδο, φυσικά σε διευθυντική θέση, μακριά από την σκληρή οικονομική πραγματικότητα των συμπολιτών του. Εναλλακτικά μπορεί να είναι συνταξιούχος της υψηλότερης βαθμίδος με αποδοχές πάνω από τα 1500 € μηνιαίως ακόμα και σήμερα.
-σωματικά πρέπει να είναι αγύμναστος και πλαδαρός, καθότι μακροχρόνια κηφήνας, οκνηρός ή βολεμένος στον συνδικαλισμό.
-ηλικιακά σας αφήνω να επιλέξετε αφού ενδέχεται να είναι από φοιτητής έως υπερήλιξ.
-εθνολογικά επιτρέπονται μόνο Έλληνες ιθαγενείς, αφού η ψήφος στους Πακιστανούς και λοιπούς λαθρομετανάστες πασόκους, δεν έχει επιτραπεί ακόμα στο ελλαδιστάν.
-οι πολιτικάντηδες είναι εκτός ανταγωνισμού, αφού αυτοί θα προηγηθούν της εγκατάλειψης του πλοίου, όπως συνηθίζουν τα ποντίκια.
-μην παρασύρεστε από προσφιλή σας παραδείγματα ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2009 ή του 2012. Αυτοί ασφαλώς έχουν μεταπηδήσει κυρίως στο στρατόπεδο του Αλέξη Τσιπρανδρέου και είναι "εκτός ανταγωνισμού".

Ας κάνουμε λοιπόν κάποιες απόπειρες να εικάσουμε το πορτραίτο του τελευταίου πασόκου, που ελπίζω εντός του 2014 να έρθει η αγία αυτή ημέρα της εξαφάνισης αυτής της εμετικής παράταξης που ταλαιπώρησε την Ελλάδα επί δεκαετίες:
ορεσίβιος ποιμένας που κατεβαίνει στο χωριό του μόνο για ψηφίσει

θαυμαστής του μνημονίου και του Γ. Καρατζαφέρη
ψηφοφόρος διχασμένη ανάμεσα στην Ανταρσύα και στο Τζήμερο
νοσταλγός του Ανδρέα Παπανδρέου και πάλαι ποτέ άγριο νιάτοκομματάρχης με την υποστήριξη της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης

επιχειρηματίας με όρεξη για δουλειά
συνταξιούχος δημόσιος υπάλληλος ετών 38

...στην προσπάθειά του να διπλοψηφίσει...
ανώνυμος καλιτέχνης με υψηλή κοινωνική ευθύνη
Οποιαδήποτε ομοιότης με υπαρκτά πρόσωπα και καταστάσεις δεν είναι συμπτωματική. 
Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πως θα μοιάζει ο τελευταίος ΠΑΣΟΚος; Νίκο μην πας μακριά, σκέψου απλώς το Χάλαρη κ τον Ζαμπετάκη

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ελεύθερα στα ελληνικά παρακαλώ.
Όταν η γλώσσα μας απαγορευτεί ή γίνει δευτερεύουσα ελέω τρόϊκας, το συζητάμε πάλι...