Ηλιούπολη 2014: φανταστικός διάλογος με αληθινά γεγονότα (ανανέωση)

0

Ερώτηση εκπροσώπου συλόγου γονέων - κηδεμόνων δημοτικού σχολείου στον αρμόδιο αντιδήμαρχο για την συντήρηση των σχολείων της Ηλιούπολης:

-Πότε θα μας αγοράσετε το χρώμα που μας υποσχεθήκατε για την ανακαίνιση των τοίχων εξωτερικά και εσωτερικά του σχολείου;
- Δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα ακόμα κε γονεύ.


-Μα αυτή ήταν η υπόσχεσή σας εδώ και ένα χρόνο, έχω επανειλλημένως συναντηθεί μαζί σας και συνεχώς αναβάλετε την υποχρέωση του δήμου για την χορήγηση του χρώματος.
-Καταλαβαίνετε κε γονεύ πως διανύουμε δύσκολες ημέρες στα οικονομικά της χώρας, μοιραία και του δήμου.

-Η υπόσχεσή σας όμως ήταν ρητή και η απάντηση που μόλις μου δώσατε αντιβαίνει στην δέσμευσή σας. Τέσσερις φορές σας συνάντησα προσωπικά για το ίδιο θέμα και έφυγα με την ίδια υπόσχεση. Εξάλλου την εργασία θα την αναλάβουν εθελοντικά οι γονείς του σχολείου, δεν θα επιβαρυνθεί ο δήμος περεταίρω. Σας ζητούμε να μας προμηθεύσετε μόνο τα χρώματα.
-Κύριε γονεύ πρέπει να σας ενημερώσω πως οι προτεραιότητες του δήμου Ηλιούπολης έχουν τροποποιηθεί από πέρυσι που ξεκινήσαμε την συζήτηση για την βαφή του σχολείου σας. Ο δήμος μας πλέον έχει δώσει μεγάλο βάρος στο κοινωνικό του έργο και την αρωγή των αναξιοπαθούντων συμπολιτών μας. Το κοινωνικό παντοπωλείο και ιατρείο είναι οι δραστηριότητες που έχουν την προτεραιότητα αυτή την περίοδο που διανύουμε.

-Επιτρέψτε μου κύριε αντιδήμαρχε να αμφιβάλλω για την βοήθεια που δίνει το κοινωνικό ιατρείο του δήμου, αφού οι καθυστερήσεις των προγραμματισμένων ραντεβού υπερβαίνουν το τρίμηνο και ουσιαστικά η υπηρεσία αυτή αυτοαναιρείται. Η στελέχωση του ιατρείου είναι ανεπαρκής και υπερκαλύπτεται πλέον από το κρατικό εισητήριο ελεύθερης πρόσβασης στους ανασφάλιστους του ΟΑΕΕ.
-Λησμονείτε όμως το έργο που προσφέρουν τα κοινωνικά παντοπωλεία που πωλούν σε χαμηλές τιμές προϊόντα υψηλής ποιότητα από παραγωγούς χωρίς την μεσολάβηση χονδρεμπόρων, κύριε γονεύ. Αυτό το έργο και μόνο μαζί με την πολιτιστική προσφορά του δήμου, αναλώνει τους περισσότερους οικονομικούς μας πόρους τους τελευταίους μήνες.

-Εννοείτε κε αντιδήμαρχε τα προϊόντα που αγοράζει και πουλά με κέρδος το κοινωνικό παντοπωλείο στους ηλιουπολίτες ή τα προϊόντα που η ευρωπαϊκή ένωση σας δίνει δωρεάν για να τα χαρίσετε κι εσείς με την σειρά σας; Aφού πρώτα η ίδια η Ε.Ε. έχει προκαλέσει την οικονομική καταστροφή στην χώρα μας, χαρίζει τρόφιμα στα κοινωνικά παντοπωλεία των δήμων! Επιτρέψτε μου όμως να αμφισβητώ την προσφορά του δήμου στους αναξιοπαθούντες δημότες. Εάν πάντως αναφέρεστε στα τρόφιμα που σας χορηγεί η τρόϊκα για να χρυσώσει το χάπι των μνημονίων και να της αρπαγής της περιουσίας μας, να λείπει το βύσινο κε αντιδήμαρχε! Να σε κάψω Γιάννη, να σε αλείψω λάδι...
-Κύριε γονεύ, βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο. Ο συνδυασμός μας έχει να επιδείξει δημοτικό έργο που απέχει παρασάγκας από τους προκατόχους μας. Ελπίζω να αναγνωρίζετε την προσπάθεια του δήμαρχου και του δημοτικού συμβουλίου να δώσει λύσεις στα καίρια προβλήματα της Ηλιούπολης.











-Τώρα μάλιστα κε αντιδήμαρχε, ήρθε η ώρα να τα ακούσετε... μιλάτε σαν γνήσιος πολιτικάντης που δεν απαντά στις ερωτήσεις του πολίτη, αλλά απευθύνεται μόνο στον ψηφοφόρο, ρίχνοντας την μπάλα στην εξέδρα! Δεν συζητάμε για την προεκλογική περίοδο, ούτε για την σύγκριση των δημοτικών αρχών. Συζητάμε και κρίνουμε τις υποσχέσεις που προσωπικά μας δώσατε, καθώς επίσης και το αληθινό ενδιαφέρον σας για τα σχολεία και την ποιότητα της εκπαίδευσης. Από τότε που οι δήμοι ανέλαβαν την οικονομική διαχείριση της εκπαίδευσης, το υπουργείο παιδείας ξεφορτώθηκε από πάνω του την συντήρηση των σχολείων. Ο δήμος Ηλιούπολης αδιαφόρησε όμως για την συντήρηση των σχολικών κτιρίων αντίθετα επένδυσε στην κατασκευή παιδικών χαρών με πανάκριβο χλοοτάπητα. Το γκαζόν καταστράφηκε εντός λίγων μηνών αφού το αυτόματο πότισμα ήταν ελαττωματικό μετατρέποντας έτσι σε λασπότοπο τις παιδικές χαρές και τα πάρκα στις γειτονιές μας. Σαν να μην έφθανε αυτό, παρέμεινε το πλαστικό πλέγμα κάτω από τον χλοοτάπητα για να βάζει τρικλοποδιές στα παιδιά μας! Ο δήμος επένδυσε στον "κρεμαστό κήπο" στην οροφή του σχολείου μας που φυσικά καταστράφηκε μέσα σε 1 μήνα αφού δεν τον φρόντισε κανείς κηπουρός. Ένα καλοκαιρινό απόγευμα οι πλαστικές σωληνώσεις του νερού στην ταράτσα του σχολείου μας άρχισαν να διαρρέουν ασταμάτητα νερό, αφού η ζέστη τις κατέστρεψε. Μάταια προσπαθούσαμε να μιλήσουμε σε κάποιον αρμόδιο στον δήμο, έλειπαν όλοι, ακόμα και οι βλάβες της ΕΥΔΑΠ δεν απαντούσαν στα τηλέφωνα.
Ο δήμος αδιαφορεί για τα χάλια των δημόσιων τοίχων και ιδιαίτερα των σχολείων που φιλοξενούν τα παιδιά μας όλη την ημέρα! Οι τοίχοι είναι μόνιμος στόχων των συμμοριών αναρχικών και εξωσχολικών που τους λερώνουν γράφοντας ό,τι ανώμαλο και διεστραμμένο γεννά ο προβληματικός εγκέφαλός τους. Καμμία πρόβλεψη από τον δήμο για την αποκατάσταση της σχολικής τάξης ιδιαίτερα στα σχολεία που είναι τα φυτώρια της νεολαίας. Αφύλακτα κτίρια δίχως σχολικούς φύλακες, εύκολοι στόχοι των ληστών που σε εβδομαδιαία βάση μπουκάρουν και αρπάζουν υπολογιστές, σπάζοντας παράθυρα και παραβιάζοντας λουκέτα. Για ποιό έργο ακριβώς μιλάτε κε αντιδήμαρχε; 
-Κε γονεύ ο δήμαρχος και εγώ προσωπικά σας διαβεβαιώ πως...

Ο γονέας δεν τον αφήνει να ολοκληρώσει την παρλαπίπα του, τον εγκαταλείπει κτυπώντας την πόρτα του γραφείου πίσως του αηδιασμένος!

Ανανέωση 24/02/14

Τρέχει ο γονιός στο κοντινό χρωματοπωλείο, αγοράζει με το υστέρημά του ένα κουβά χρώμα, παίρνει ένα πινέλο και βάφει μόνος του τα εκτρώματα στην πρόσοψη του σχολείου που επί εβδομάδες λέρωναν την αισθητική αλλά και την λογική. Για ακόμη μία φορά η "ιδιωτική πρωτοβουλία" έφερε αποτέλεσμα στην Ελλάδα:

πριν
μετά
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ελεύθερα στα ελληνικά παρακαλώ.
Όταν η γλώσσα μας απαγορευτεί ή γίνει δευτερεύουσα ελέω τρόϊκας, το συζητάμε πάλι...