παλαιό Φάληρο και νεο-οθωμανισμός

0
γράφει ο Νίκος Β.
  
Ίσως ενθυμείστε την παλαιότερη ανάρτηση
 Έλληνα μην το βάζεις κάτω 
που είχε ως κύριο θέμα την παρέλαση των εφέδρων εθελοντών του ΠΣΕΕΔ στο παλαιό Φάληρο κατά την σχολική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2013, υπό την αιγίδα του δήμαρχου Δ. Χατζηδάκη.

Διαβάστε όμως και αυτή την είδηση από την ιστοσελίδα grtrnews.com:







Το Γενικό Προξενείο της Τουρκίας υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Δημοκρατίας της Τουρκίας στην Αθήνα διοργανώνει την «Τουρκική Εβδομάδα» 6- 14 Μαρτίου 2014, η οποία θα καλύπτει διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις:
 Έκθεση παλαιών φωτογραφιών της Πόλης στην αίθουσα εκθέσεων ‘’ΦΛΟΙΣΒΟΣ’’ του Δήμου Παλαιού Φαλήρου υπό την αιγίδα του Μητροπολιτικού Δήμου της İstanbul (!!), παρουσίαση τουρκικής κουζίνας, τουρκικών ενδυμάτων σε πασαρέλα, παραδοσιακών επίχρυσων έργων τέχνης ‘’tezhip’’, έργων τέχνης ‘’hat’’ σε ασήμι, έργων τέχνης ‘’ebru’’, έργων του διάσημου καλλιτέχνη ζωγραφικής Devrim Erbil, έργων του μάστορα τέχνης ‘’hat’’ İsmet Özer, ακουσμάτα του Kent Orkestrasi, ρεσιτάλ πιανου, ρεσιτάλ δύο συγκροτημάτων (Quartet και Balkan Ezgileri), επίδειξη ‘’Sema’’ και παραδοσιακών χορών από την δεκαμελή ομάδα ‘’ Destar Türk Müziği ve Gösteri Sanatları Topluluğu’’, τηλεοπτική παρουσίαση (λες και δεν χορτάσαμε τηλεοπτική προπαγάνδα τόσα χρόνια στα τουρκοκάναλα), συναυλία από τον Muammer Ketencoğlu στον πολυχώρο του Δήμου Παλαιού Φαλήρου. Καθ‘ όλη τη διάρκεια της εβδομάδος θα προσφερθούν στους επισκέπτες παραδοσιακά προϊόντα αντιπροσωπευτικά της τουρκικής κουζίνας (το κλασικό μπαξτσίσι) και του τουρκικού πολιτισμού όπως καφές, μπακλαβάς, μπαντέμ εζμεσί (αμυγδαλωτά), τα οποία θα είναι τοποθετημένα σε διάφορα σημεία του εκθεσιακού χώρου. Η «τουρκική εβδομάδα» θα ρίξει την αυλαία της στο πολιτιστικό κέντρο του δήμου Παλαιού Φαλήρου, με την συναυλία του Muammer Ketencoğlu και του συγκροτήματος του.

Βλέπουμε τα δύο πρόσωπα του δημάρχου που υποστηρίζεται από την ΝΔ, Διονύση Χατζηδάκη και εκλέγεται επί 3 συνεχείς τετραετίες! Αυτή η εκλογική του επιτυχία όμως του προκάλεσε και την παρενέργεια της αλαζονείας. Έτσι ο "πατριώτης δήμαρχος" που τονώνει τις σχολικές παρελάσεις με δόσεις στρατιωτικής υπερηφάνειας, κατάντησε γιουσουφάκι του νεο-οθωμανισμού! Το "βαρύ" του όνομα σε συνδυασμό με την "δημοκρατική" του αμετροέπεια κατάντησε τον δήμαρχο - ηγεμόνα του παλαιού Φαλήρου από την μία να κάνει τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του έφιππου αυτοκράτορα Παλαιολόγου και λίγα μέτρα πιο πέρα να φιλοξενεί στον Φλοίσβο την σαπουνόπερα ελληνοτουρκικής φιλίας "τουρκική εβδομάδα"!

Εάν μου πεί κάποιος φιλελεύθερος πως η εκδήλωση είναι υπό την αιγίδα της τουρκικής πρεσβείας, θα του αντιπροτείνω να ζητήσουμε τότε και από τον δήμο Κωνσταντινούπολης να φιλοξενήσει την αντίστοιχη "ελληνική εβδομάδα" με εκδηλώσεις γύρω από την ελληνική ιστορία και πολιτισμό στην κεντρική πλατεία Ταξίμ, θα το επιτρέψει ο πρωθυπουργός Ερντογάν; Συγκρίνετε τον δήμαρχο Δ. Χατζηδάκη με τον πρώην δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης Ερντογάν. Η ποιοτική διαφορά είναι χαώδης εάν συγκρίνουμε τους δύο δημάρχους. Βλέπουμε πως οι Τούρκοι ξέρουν άριστα να διαφημίζουν τα "επιτεύγματα" του πολιτισμού τους, δηλαδή την κουζίνα και την μουσική, άσχετα εάν αμφισβητείται και η πατρότητα της μαγειρικής τους από τους Ίωνες Έλληνες της Μικράς Ασίας που εκδιώχθηκαν βίαια από την Τουρκία τον 20ο αιώνα. 

Η δουλοπρέπεια όμως των νεοταξιτών πολιτικάντηδων στο Ελλαδιστάν, μας εκπλήσει δυσάρεστα και αδιάλειπτα, είναι διαρκώς αυξανόμενη και διαχέεται σε όλα τα επίπεδα, από την κεντρική εξουσία έως την τοπική αυτοδιοίκηση. Εγώ προσωπικά αν και συμμετείχα στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου ως έφεδρος, αρνούμαι να το επαναλάβω στην 25η Μαρτίου, οπότε και ο συμβολισμός είναι σφόδρα αντι-τουρκικός. Αρνούμαι να παίξω τον κομπάρσο στον θίασο του σκηνοθέτη δημάρχου Δ. Χατζηδάκη, ο οποίος λίγες ημέρες πριν θα έχει ανεβάσει το έργο "τουρκική εβδομάδα" στον ίδιο χώρο! Μα καλά τέτοια αλαζονική τύφλωση ο παλαίμαχος δήμαρχος; Τόσο πολύ κουράστηκε από τις συνεχόμενες τετραετείς θητείες του; Ας του ανοίξει λοιπόν τα μάτια λοιπόν ο λαός του παλαιού Φαλήρου, "μαυρίζοντάς τον" στις δημοτικές εκλογές του Μαίου 2014, ψηφίζοντας μαζικά "Ελληνική Αυγή" και ξεκουράζοντάς τον έτσι οριστικά!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ελεύθερα στα ελληνικά παρακαλώ.
Όταν η γλώσσα μας απαγορευτεί ή γίνει δευτερεύουσα ελέω τρόϊκας, το συζητάμε πάλι...