18/09/2013 η σκευωρία με την κωδική ονομασία "χούλιγκαν"

2
γράφει ο Νίκος Β.
ο "κομιστής" υπερβάλλει εαυτόν
Ο Αλέκος Παναγούλης είπε το 1976 αναφερόμενος στην δίκη των Απριλιανών από τους Δημοκράτες, πως ακόμα και για τον τρόπο με τον οποίον δικάστηκαν οι πραξικοπηματίες έχω αντιρρήσεις. Η δικονομία έχει συνταχθεί με αίμα. Καμία σκοπιμότητα δεν δικαιολογεί την υπέρβασή της.  
Τι θα έλεγε ο Παναγούλης για το παραδικαστικό κύκλωμα εναντίον της Χρυσής Αυγής εάν ζούσε σήμερα; Ίσως απαντούσε με την αρχαία ρήση πως δίκαιος είναι αυτός που ενώ μπορεί να είναι άδικος δεν το κάνει. Ακόμα και η αδικία συγχωρείται, όμως η κατ’επανάληψη και εκούσια αδικία είναι η χειρότερη. Όπως έγραψε πρόσφατα και ο Ε. Καρακώστας στέλεχος της Χρυσής Αυγής, εάν μπορούσαν να δικαιολογήσουν επικοινωνιακά τις εκτελέσεις των χρυσαυγιτών στα ΜΜΕ, θα τις είχαν κάνει!  

Στην σημερινή ανάρτηση θα αρχίσει η παράθεση κάποιων πληροφοριών που συλλέξαμε από το διαδίκτυο. Όπως είναι φυσικό δεν είμαστε σε θέση να τις επιβεβαιώσουμε ή να τις διαψεύσουμε αφού δεν είμασταν αυτόπτες μάρτυρες, δεν είμαστε ούτε καν επαγγελματίες ρεπόρτερ ή ερευνητές. Σίγουρα όμως επειδή οι πληροφορίες αυτές δεν αναπαρήχθησαν από τα μεγάλα ΜΜΕ, ούτε καν από τις "έγκυρες" ιστοσελίδες, έχουν ιδιαίτερη σημασία να τις θέσουμε υπ' όψιν όλων ημών.

Στις 14/10/2013 έναν μήνα σχεδόν μετά το περιστατικό στο Κερατσίνι, διάβασα το παρακάτω κείμενο: 
Στις 18 Σεπτεμβρίου 2013 κατά την διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνος Ολυμπιακού - Παρί Σεντ Ζερμέν ο Φύσσας ήρθε σε λεκτική αντιπαράθεση με έναν Αλβανό στην καφετέρια που έβλεπαν τον αγώνα. Ο Αλβανός ονόματι Τζιάνι Άγγο 37 ετών τηλεφωνεί στον Ρουπακιά για ενισχύσεις (προφανώς η παρέα του Φύσσα ήταν μεγαλύτερη). Καταφθάνει ο Ρουπακιάς με άλλους δύο στο αυτοκίνητο. Ο ένας είναι ο Γιάννης Καζαντζόγλου, ο οποίος είχε μιλήσει και με τον Αλβανό. Ο έλεγχος DNA δείχνει ότι υπάρχει και δεύτερος δράστης που μαχαίρωσε τον Φύσσα και προφανώς τον αποτελείωσε! Οι πρώτες έρευνες στα εγκληματολογικά εργαστήρια δείχνουν ότι στο κάτω μέρος της λαβής υπάρχει θολό βιολογικό αποτύπωμα, γι' αυτό έγινε εξέταση DNA, τα αποτελέσματα της οποίας αναμένονται τις προσεχείς ημέρες και τα οποία θα ταυτοποιήσουν 100% το δεύτερο πρόσωπο. Η Χρυσή Αυγή, από τα έως τώρα δεδομένα, δεν έχει καμία σχέση με την δολοφονία όπως όλα τα καθεστωτικά ΜΜΕ έλεγαν διότι, αφ΄ενός ο Αλβανός που είναι η αιτία του κακού "δεν είναι Χρυσή Αυγή" και αφ΄ετέρου δεν υπάρχει ενέδρα θανάτου της Χρυσής Αυγής διότι εάν ήταν ενέδρα θανάτου δεν θα την έστηνε ένας αλλοδαπός, ούτε ο Ρουπακιάς θα έτρωγε ξύλο από τον Φύσσα και οι υπόλοιποι 30 χρυσαυγίτες θα τον παρακολουθούσαν! Ας μην ξεχνάμε ότι ακόμα δεν έχει ταυτοποιηθεί και ο δεύτερος δράστης. Αξιοπερίεργη πάντως είναι η στάση της αστυνομίας που προφανώς είχε λάβει εντολές να μην επέμβει για να συμβεί το κακό. Ο Αλβανός πάντως συνελήφθη και οδηγήθηκε στον ανακριτή όπου και προφυλακίστηκε. Σιωπή από τα ΜΜΕ για τον Αλβανό!

Ο Ρουπακιάς πρώην μέλος του ΚΚΕ (γεγονός που δεν προσδίδει ευθύνες στο παλαιό του κόμμα) συνάντησε για πρώτη φορά τον Φύσσα λίγα λεπτά πριν την θανάσιμη συμπλοκή, αγνοώντας την την ταυτότητά του. Αυτό καταμαρτυρεί ο στενός φίλος του Φύσσα με το ψευδώνυμο "Θανάσιμος", στην συνέντευξη που έδωσε πρό δύο μηνών, σε ιστοσελίδα προσκείμενη στην νεο-αριστερή ιδεολογία:

Αυτό που θα πω και στο δικαστήριο και που "καίει" τον Ρουπακιά είναι ότι λίγο πριν τη δολοφονία είχε σταματήσει μπροστά μας με αυτοκίνητο και ρώτησε προς τα πού είναι το μαγαζί που ήμασταν πριν για μπύρα. Εμείς οι ίδιοι του απαντήσαμε. Ο ίδιος ο Παύλος του είπε "εδώ είναι η καφετέρια, όπως πας ευθεία". Αυτός έκανε τον γύρο του τετραγώνου, επέστρεψε κι έκανε αυτό που έκανε.

σε κάποιο άλλο σε σημείο λέει για προγενέστερο περιστατικό:

Με το που βαράνε έναν από την παρέα μας, από ένα χιπ χοπ συγκρότημα, στραβώνει ο Παύλος κι αρχίζει και τους κυνηγάει. Αυτοί ήταν κάπου στα 30 – 40 άτομα. Μόνος του. Και τους φώναζε. Κάποια στιγμή τον άκουσαν, γύρισαν πίσω και τον κόλλησαν πάνω σε μια τζαμαρία αλυσίδας αυτοκινήτων. Όση ώρα τον χτυπούσαν εμείς προσπαθούσαμε να βγάλουμε κόσμο από πάνω του. Που να βγάλεις 30 άτομα; Κάποια στιγμή έσπασε η τζαμαρία κι ο Παύλος πετάχτηκε μέσα στην αντιπροσωπεία. Όποιος έμπαινε μέσα τους πέταγε έξω με κλωτσιές. Πρέπει να έδειρε 15 άτομα εκείνη τη μέρα επειδή τον πέρασαν για φασίστα.

 Συνδέοντας τα δύο αυτά κείμενα, καταλήγουμε στα εξής λογικά συμπέρασματα:
1) Ο Ρουπακιάς δεν γνώριζε τον Φύσσα πριν την αιματηρή συμπλοκή, εκλήθη τηλεφωνικά από τον Αλβανό για να "καθαρίσει".
2) Ακόμα και οι Αλβανοί μετανάστες υποστηρίζουν με φανατισμό ελληνικές ομάδες ποδοσφαίρου (όχι την εθνική Ελλάδος βεβαίως) και μάλιστα έως του σημείου να διαπληκτίζονται για αυτές δημόσια σε καφετέριες.
3) Ο Ρουπακιάς εάν και όψιμος χρυσαυγίτης δεν έπαψε να συναναστρέφεται Αλβανούς εκφράζοντας έτσι την "ταξική του αλληλεγγύη". Ενδεχομένως αυτό είναι κατάλοιπο από την διεθνιστική ιδεολογία που υπηρέτησε επί σειρά ετών στο ΚΚΕ. Εάν δεν ισχύει ακριβώς αυτό, σίγουρα ο Ολυμπιακός "μας φέρνει πιο κοντά". 
4) Το "τάγμα εφόδου" που οι αυτόπτες μάρτυρες στις εφημερίδες δήλωσαν πως φορούσε αρβύλες και στρατιωτικά παντελόνια, κατηγορηματικά δεν έφερε διακριτικά κόμματος ή οτιδήποτε που να το συνδέει με την Χρυσή Αυγή. Θα ήταν άλλωστε τραγικό και παιδαριώδες να κυκλοφορούν έτσι κάποιοι χρυσαυγίτες την στιγμή που πήγαιναν να ξυλοκοπήσουν ή να τρομοκρατήσουν έναν σεσημασμένο πολιτικό τους αντίπαλο. Η προπαγάνδα των ΜΜΕ όμως μπορεί να "τυφλώσει" σε βαθμό που ακόμα και ένας αυτόπτης μάρτυς μπορεί να φανταστεί στρατιωτική αμφίεση έως και μπλούζες με το λογότυπο του κόμματος.
5) Τάγματα εφόδου και πολύ εμπειροπόλεμα μάλιστα, είναι γνωστό τοις πάσι πως διαθέτουν και οι οπαδικοί σύνδεσμοι ιδιαίτερα στα προπύργια των εδρών των μεγάλων ποδοσφαιρικών ομάδων όπως ο Ολυμπιακός στον Πειραιά, ο Παναθηναϊκός στην Αθήνα, η ΑΕΚ στην Ν. Φιλαδέλφεια. Όλοι μας ακόμα και οι πιο άσχετοι με τον χουλιγκανισμό, έχουμε ακούσει για συναντήσεις μίσους μεταξύ αντιπάλων οπαδών, ακόμα και για προγραμματισμένα ραντεβού για αιματηρές συρράξεις με τραυματίες και νεκρούς!
6) O Φύσσας υποστήριζε ανοικτά τον Παναθηναϊκό, κάτι που επιβεβαιώνει και η ανακοίνωση συμπαράστασης της θύρας 13 μετά την δολοφονία του. Το βράδυ εκείνο ο μακαρίτης παρακολουθούσε ένα διεθνή αγώνα του προαιώνιου αντιπάλου του Ολυμπιακού, σε δημόσιο χώρο, ανάμεσα σε πληθώρα "γάβρων", σε ένα από τα προπύργια της κόκκινης ομάδας στην Αμφιαλη Κερατσινίου, προάστιο του Πειραιά. 
7) Η ατιμωτική ήττα του Ολυμπιακού από τους Γάλλους μέσα στο γήπεδο Καραϊσκάκη μάλιστα, προσέφερε σίγουρα σε έναν φανατικό οπαδό του Παναθηναϊκού όπως ήταν ο Φύσσας ένα ευχάριστο βράδυ στην καφετέρια με τους φίλους του. Η ικανοποίηση αυτή δεν μπορεί εύκολα να κρυφτεί από έναν θαραλλέο άνδρα όπως ο Φύσσας, με τόσες έντονες εμπειρίες βίας και αντιπαράθεσης στο ενεργητικό του (όπως καταμαρτυρεί ο φίλος του "Θανάσιμος" παραπάνω). Λογικό είναι ένας "βάζελος" που παρακολούθησε επί 90 λεπτά το "ξεβράκωμα" του γάβρου"σε δημόσιο χώρο, να εκφράσει την αγαλλίασή του ποικιλοτρόπως. 
8) Ιδιαίτερα ένας ακτιβιστής αναρχικός και "βάζελος" όπως ο συγχωρεμένος Φύσσας, δεν θα μπορούσε να κωλύεται από πατριωτικά αισθήματα και να υποστηρίξει έστω κατ' εξαίρεση μία άλλη ελληνική ομάδα εναντίον μίας ξένης. Τουναντίον ένας άπατρις του αναρχικού χώρου σε καμμία περίπτωση δεν λυπάται από την ήττα μίας συλλογικής ομάδας, εκπροσώπου του ελληνικού αθλητισμού σε ένα πανευρωπαϊκό κύπελλο. Πόσο μάλλον όταν η ομάδα αυτή πρόκειται για τον μισητό Ολυμπιακό.

Καταλήγω στο συμπέρασμα πως οι οπαδοί ποδόσφαιρου χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες ανδρών: 
α) στους "άρρωστους" ρομαντικούς που υποστηρίζουν ευλαβικά την ομάδα τους τρώγοντας πίτσες και πίνοντας μπύρα.
β) στους "άρρωστους" νεολαίους που εκτονώνουν την ενεργητικότητά τους στον χουλιγκανισμό, βλέπε παλαιότερη ανάρτησή του ιστολογίου μας η γάγγραινα του χουλιγκανισμού 
γ) στους "άρρωστους" βιοπαλαιστές που περνούν ατελείωτες ώρες στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ στοιχηματίζοντας και ελπίζοντας στην θεά τύχη.


Η ΟΠΑΔΟΠΟΙΗΣΗ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ. 
ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ ΟΜΩΣ ΣΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πλάκα έχεις. Μονοπωλείς τα πατριωτικά αισθήματα, επιτρέποντάς τα μόνο στους ναζί (χρυσά αυγά).....

vinyl-djs είπε...

Θα παρακαλούσα την ανωτέρω σχολιάστρια να τοποθετηθεί επί των γεγονότων της ανάρτησης και να μην σκορπά "δημοκρατικά" χαρακτηρισμούς

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ελεύθερα στα ελληνικά παρακαλώ.
Όταν η γλώσσα μας απαγορευτεί ή γίνει δευτερεύουσα ελέω τρόϊκας, το συζητάμε πάλι...