η δογματική αποβλάκωση

0
γράφει ο Νίκος Β.

Ή πως οι δολοφόνοι Ξηροί μετατρέπονται σε ευσεβείς "ρομπέν των δασών" που εκδικούνται με βιβλικό τρόπο τους "κακούς". Στο άκουσμα αυτής της "χριστιανικής" μαρτυρίας από τον θρησκόληπτο συνομιλητή μου σάστισα, όμως γρήγορα ανασυγκροτήθηκα και πέρασα στην "αντεπίθεση" ρωτώντας τα παρακάτω:

Ποιός ήταν ο κακός που με τον δολοφονία του από τους Ξηρούς πλήρωσε για τις αμαρτίες του;

O Μπακογιάννης, απάντησε με ευλαβική απλότητα! Ζήτησα διευκρινήσεις, αφού νόμιζα πως θα ανέφερε τον μεγιστάνα Δ. Αγγελόπουλο της Χαλυβουργικής, για να πάρω την αποστομωτική απάντηση: Επειδή ήταν μασώνος! 

Η επόμενη ερώτηση στοχεύε στα "δεξιά" ένστικτα του συνομιλητή μου, αφού γνωρίζω πως υπήρξε παραδοσιακός ψηφοφόρος της ΝΔ, θυμίζοντάς του πως η 17Ν ήταν ακραιφνώς κομμουνιστική οργάνωση με ανάλογα σύμβολα τον Βελουχιώτη και τον Μαρξ.
Δεν το έχω δει αυτό απαντά.

Εγκρίνεις και τις δολοφονίες των υπόλοιπων θυμάτων ρωτάω κατόπιν, χωρίς να θυμάμαι πόσοι από αυτούς ήταν οι άμεσοι στόχοι των τρομοκρατών και πόσοι οι παράπλευρες απώλειες (για την ιστορία οι 4 από τους 23 δεν ήταν στόχοι). 
Δεν πήρα καμμία απάντηση, ο ευλαβής συνομιλητής μου έστρεψε αλλού το βλέμμα του.

Χωρίς διακοπή τον ρώτησα πως δικαιολογεί το γεγονός πως ο επικίνδυνος Χ. Ξηρός αφέθηκε ελεύθερος με άδεια από την φυλακή με αποτέλεσμα να δραπετεύσει οριστικά. Δεν φανερώνεται έτσι ο παρακρατικός του ρόλος;
Όλοι ξέρουμε πως ο Ξηρός έχει προβλήματα υγείας, ορθώς έπαιρνε άδειες εξόδου. 
Προφανώς μπέρδεψε τον Χριστόδουλο με τον Σάββα, όμως ακόμα και έτσι ήταν φανερή η συμπόνια και η άφεση αμαρτιών σε έναν ακόμη δηλωμένο δολοφόνο της 17Ν.

Πώς τρέφεις τέτοια συμπόνοια και εκτίμηση για τους αδελφούς Ξηρούς;
Γνώρισα τον άλλον τους αδελφό τον Αυγουστίνο Ξηρό, όταν επισκέφθηκε τυχαία την επιχείρησή μου. Γοητεύτηκα από την συζήτηση μαζί του, ειδικά το πόσο ευσεβής χριστιανός ήταν. 


Κάπου εκεί χάνω τον ειρμό της συζήτησης και δεν θυμάμαι πως ακριβώς συνέδεσε τον Αυγουστίνο με τον πνευματικό του στην Θεσσαλονίκη, μέσω του θείου των Ξηρών, πρώην ιερέας και αυτός...Προσπάθησα να κρύψω την απογοήτευσή μου για την αγιογραφία που εκείνη την ώρα  παρακολουθούσα να φιλοτεχνείται από τον άνθρωπο που αυτοπροσδιοριζόταν για αρκετά χρόνια που γνωριζόμαστε, ως θρησκευόμενος και μετριοπαθής. Απογοητεύτηκα περισσότερο όμως από την πολιτική αποβλάκωση στην οποία μπορεί να καταντήσει ο πιστός οπαδός ενός δόγματος, ιδιαίτερα όταν το δόγμα αυτό ονομάζεται εκκλησιαστική πίστη. Σκοπίμως δεν το χαρακτηρίζω θρησκευτική πίστη.

Όλοι γνωρίζουμε το σόφισμα, αφού το μπουζούκι είναι όργανο και ο αστυνομικός είναι όργανο, τότε ο αστυνομικός είναι μπουζούκι. Αυτό αναλόγως στην ιστορία μας αποδίδεται ως εξής: Αφ'ενός ο θείος των Ξηρών υπήρξε ιερέας, αν και οικιοθελώς στράφηκε απέναντι στο χριστιανικό δόγμα, επιπλέον και ο Αυγουστίνος Ξηρός συνδέεται με τον "γέροντα" του θρησκευόμενου συνομιλητή μου. Αφ'ετέρου οι 3 υπόλοιποι τρομοκράτες Ξηροί είναι αδελφοί του ευσεβούς χριστιανού Αυγουστίνου. Συμπέρασμα και οι 4 αδελφοί Ξηροί είναι συλλήβδην ευσεβείς χριστιανοί και ως εκ τούτου συγχωρούνται οι αμαρτίες τους. Όχι απλώς συγχωρούνται αλλά κάτι χειρότερο, ερμηνεύονται χριστιανικά και μετουσιώνονται σε θεία δίκη, σε πέλεκυ εναντίον των αμαρτωλών! 

Η πεποίθησή μου σχετικά με την συμβολή της ελλαδικής εκκλησίας στην πολιτική αφύπνιση των Ελλήνων στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε, για άλλη μία φορά επιβεβαιώνεται. Διαβάστε και την παλαιότερη ανάρτηση του ιστολογίου μας η λιτανεία που δεν έγινε ποτέ. Στο κρίσιμο ερώτημα ποιός κινδυνεύει σήμερα από την αδηφάγο παγκοσμιοποίηση, οι πατρίδες ή οι θρησκείες, η ελλαδική εκκλησία με την άσφαιρη και κενή φιλοπατρίας ρητορική της απαντά εκκωφαντικά: ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ! "Σώστε πρώτα την εκκλησία, μετά την χριστιανική θρησκεία και εάν απομείνει σθένος σώστε στο τέλος και την πατρίδα!" Δυστυχώς το ορθόδοξο όπως και τα άλλα χριστιανικά ιερατεία "εμετρήθησαν, εζυγίσθησαν και εβρέθησαν ελλιποβαρή". 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ελεύθερα στα ελληνικά παρακαλώ.
Όταν η γλώσσα μας απαγορευτεί ή γίνει δευτερεύουσα ελέω τρόϊκας, το συζητάμε πάλι...