ο Εβραίος, ο Έλληνας και η Jumbo

0
γράφει ο Νίκος Β.

Ακολουθεί η "σκιαγράφηση του Σολομώντος", χαρακτήρα του ελληνικού θεάτρου σκιών του γνωστού Καραγκιόζη (Μαυρομάτη) που διαδραματίζεται στην εποχή της τουρκοκρατίας. Ο γνωστός χαρακτήρας Σολωμός (εβραϊστί Σολομών) είναι μέλος της εβραϊκής παροικίας της Θεσσαλονίκης και πολίτης της οθωμανικής επικράτειας της εποχής. Παροικίες Εβραίων υπήρχαν επίσης στην Λάρισα, στο Αγρίνιο και στην Αθήνα. Η λαϊκή και εθνική μας παράδοση έχει καταγράψει τον Σολωμό ως "πλούσιο, πονηρό, τσιγκούνη, άνθρωπο που σκέπτεται μόνο το χρήμα". Επίσης "προκαλεί το γέλιο και κινείται σαν νευρόσπαστο". 
καθείς εφ'ω ετάχθη 

Βασισμένο στην λαϊκή μας παράδοση είναι και το διαφημιστικό σποτ της εταιρείας Jumbo που εντασσόταν σε μεγάλη σειρά σύντομων διαφημιστικών σποτ για αρκετούς μήνες το έτος 2010. Δείτε παρακάτω το βίντεο που αξίωσαν οι Εβραίοι του ΚΙΣ να αποσυρθεί από την εταιρεία. Θυμίζουμε πως το 2010 ήταν η εποχή της κορύφωσης της περιπέτειας χρέους που προκλήθηκε από έναν άλλο Εβραίο τον ΓΑΠ, μαζί με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ. Πράγματι το διαφημιστικό αυτό σποτ εξαφανίστηκε εκτός από τα τηλεοπτικά κανάλια και από το μεγαλύτερο δίαυλο βίντεο στον κόσμο το Υoutube. Υπάρχει ακόμη όμως σε μικρότερες τράπεζες βίντεο όπως το Dailymotion, από όπου και το διασώσαμε.


KARAGIOZIS JUMBO από newsview

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας προς τον πρόεδρο και διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας Βακάκη λέγοντας:
«Σε διαφημιστικό σποτ της Εταιρείας σας στην τηλεόραση χρησιμοποιείτε κατά τρόπο ανάρμοστο τη φιγούρα του Εβραίου από το θέατρο Σκιών, προσδίδοντας μάλιστα σ΄αυτόν την ιδιότητα του τοκογλύφου. Επειδή το εν λόγω σποτ περιέχει μηνύματα άκρως ρατσιστικά και δυσφημιστικά ζητούμε όπως αποσυρθεί ΑΜΕΣΩΣ ώστε να σταματήσει η επιχειρούμενη προκλητικότητα η οποία δεν έχει καμία σχέση με την καθεαυτή εμπορική σας δραστηριότητα».


Λογικό είναι οι Εβραίοι να υποδεικνύουν ποια οφείλει να είναι η σωστή εμπορική δραστηριότητα, αφού θεωρούνται ειδήμονες στο εμπόριο αλλά και στην τοκογλυφία. Λογικό είναι επίσης να θίγονται από τον χαρακτήρα του Σολομώντος αφού είναι εκμεταλλευτής του ανθρώπινου πόνου, όπως ακριβώς και οι τράπεζες και οι λοιποί τοκογλύφοι διαχρονικά. Γιατί όμως το ΚΙΣ επιθυμεί να αλλοιώσει τον χαρακτήρα που καθιερώθηκε στο διάβα των αιώνων για τους ομοφύλους του; Γιατί δεν έχει την παρρησία να αποδεχθεί αυτή την σκιαγράφηση του Εβραίου έστω μέσα από το παραδοσιακό θέατρο σκιών; Δεν καταλαβαίνουν οι "σοφοί" του ΚΙΣ πως με την υστερική αντίδρασή τους αυτή, αποδέχονται και τονίζουν τον χαρακτηρισμό του πανίσχυρου και υστερόβουλου τοκογλύφου; 

Παρατηρήστε πως το ΚΙΣ ενδιαφέρεται μόνο για την διαφύλαξη των εβραϊκών συμφερόντων και ουδέποτε των ελληνικών, μολονότι δραστηριοποιείται αποκλειστικά στην ελληνική επικράτεια. Η "ρατσιστική" του αυτή συμπεριφορά καλύπτεται από τον μανδύα της δημοκρατικότητας, μόνο όταν κρίνει πως θίγονται τα εβραϊκά συμφέροντα. Γιατί δεν πράττει το ίδιο για τα συμφέροντα των υπόλοιπων Ελλήνων υπηκόων όταν το 2010 λοιδορούντο συστηματικά από τους εταίρους Ευρωπαίους, προκειμένου να εισέλθει η Ελλάς στην μέγγενη του ΔΝΤ; Μήπως επειδή τα επιχειρηματικά συμφέροντα των Εβραίων εν Ελλάδι ουδέποτε θίχτηκαν προ και μετά ΔΝΤ; Μήπως επειδή το ΚΙΣ και οι εβραϊκών συμφερόντων εταιρείες στην Ελλάδα, ουδέποτε φορολογήθηκαν από το ελλαδικό κράτος από το 1944 και εντεύθεν; Έχει ακούσει το ΚΙΣ για την έκφραση "κράτος εν κράτει"; 

Συμπέρασμα: Την Jumbo θα την χαρακτήριζε κανείς εταιρεία κινεζικών συμφερόντων αφού δεν υπάρχει προϊόν που να μην εισάγεται από την κομμουνιστική υπερδύναμη. Δεν είναι όμως σίγουρα εταιρεία εβραϊκών συμφερόντων, είτε ο διαφημιστής της την εποχή εκείνη είχε γοητευτεί από την λαϊκή παράδοση του θεάτρου σκιών και ξέφυγε της προσοχής του εργοδότη του.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ελεύθερα στα ελληνικά παρακαλώ.
Όταν η γλώσσα μας απαγορευτεί ή γίνει δευτερεύουσα ελέω τρόϊκας, το συζητάμε πάλι...