η μηχανή του χρόνου και ο Βαρου-χ-άκης

1
γράφει ο Νίκος Β.

Με γοητεύει η ετυμολογία των λέξεων της ελληνικής γλώσσας, για δύο λόγους: 
-επειδή είναι η πλουσιότερη και η πιο δομημένη γλώσσα στον κόσμο,
-επειδή είναι η μητρική μου γλώσσα και αισθάνομαι υπερήφανος για αυτήν.

Οι ελληνικές λέξεις φανερώνουν την προέλευσή αλλά και την ίδια τους την ελληνικότητα, ακόμα και στον μέσο αναγνώστη που στερείται κλασικής παιδείας, όπως και ο γράφων. Ιδιαίτερα η αναζήτηση της ετυμολογίας των επωνύμων είναι από τα παιχνίδια που όλοι μας κάποια στιγμή παίξαμε αναζητώντας τις καταβολές και την καταγωγή κάποιου γνωστού μας, αλλά ιδιαίτερα κάποιου επωνύμου προσώπου.


Ο πολυσυζητημένος υπουργός Βαρουφάκης μονοπώλησε την δημοσιότητα από τις 25 Ιανουαρίου και μετά τις αλλεπάλληλες διαπραγματεύσεις με τους "Ευρωπαίους εταίρους". Είναι φυσικό εκτός από το παρουσιαστικό του να συζητηθεί και η καταγωγή του και για πολλούς άλλους η ετυμολογία του ονόματός του. Πάντοτε όταν αφορά την υπόληψη και την κρίση ενός προσώπου ιδιαίτερα ενός ιστορικού ή ενός δημοσίου προσώπου, εμπιστεύομαι την καταξιωμένη εγκυκλοπαίδεια Ηλίου, αφού και οι 18 τόμοι της έχουν διασωθεί στην βιβλιοθήκη μου χάρις την πρόνοια του πατέρα μου. Αναζητώντας το λήμμα "Βαρουφάκης" ή κάτι σχετικό δεν στάθηκα τυχερός. Το πλησιέστερο όμως λήμμα ήταν ο βιβλικός Βαρούχ της Π. Διαθήκης! Η ανακάλυψη αυτή διέγειρε την περιέργεια να μάθω περισσότερα, αφού δεν σας κρύβω την δυσπιστία που έχω για τα διδάγματα της Π. Διαθήκης και την χρησιμότητά τους για τον Χριστιανισμό. Κατά βάθος ήλπιζα να συνδέσω τον Βαρουφάκη με τους "περιούσιους" Εβραίους και έτσι να υφάνω ακόμη μία ιστορία συνωμοσίας, μετά από αυτά που ακούστηκαν προεκλογικά για τον Τσίπρα και την καταγωγή του.

Η εγκυκλοπαίδεια καταλήγει ...το όνομα Βαρούχ απαντάται συχνά και έχει διασωθεί η έκφραση κατά συμφυρμό ή παράφραση του βαρύς "βαρούχειος ύπνος"... 
Μόλις διάβασα αυτήν την έκφραση μου ήρθε αβίαστα ο συνειρμός του υπνωτιστή και του υπνωτισμένου, βάζοντας στην πρώτη θέση τον υπουργό οικονομικών και απέναντί του τον ελληνικό λαό, θύμα των υπερφυσικών ικανοτήτων του. Δεν απέχει από την πραγματικότητα η υπνωτική επίδραση του "γητευτή Βαρουφάκη" στους μαγεμένους συμπολίτες μας με αποτέλεσμα να έχει ναρκώσει την λογική τους σε συνεργασία με τα ΜΜΕ που ούτως ή άλλως αυτή ήταν και είναι η αποστολή τους. Ο βαρούχειος ύπνος που στην περίπτωσή μας μπορούμε δίκαια να αποκαλέσουμε "βαρούφειο ύπνο", πέτυχε το ακατόρθωτο: Πως δηλαδή να υπνωτίσει τους νεοέλληνες έτσι ώστε να πειστούν πως ο υπουργός αντιστέκεται στους ευρωπαίους τοκογλύφους, διώχνει την τρόϊκα και καταργεί το μνημόνιο, ενώ στην ουσία έγιναν κάτω από την μύτη μας τα παρακάτω: 

-Η τρόϊκα μετονομάστηκε σε "θεσμούς" και θα εξακολουθεί να επιβλέπει το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας μας στους παγκόσμιους δανειστές με πρόσχημα την εξυγίανση του ελληνικού κρατικού μηχανισμού.
-Το μνημόνιο μετονομάστηκε σε "συμφωνία" και παρατείνεται έως ότου υπογραφεί το νέο, τρίτο κατά σειρά.
 -Η αντίσταση του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης θύμισε το ανέκδοτο με τον λαγό και το λιοντάρι...λέμε και καμιά μαλακία για να περάσει η ώρα...

Αφού η υπνωτική ικανότητα του Βαρου-χ-άκη κατάφερε να πιάσει στον ύπνο τόσους νεοέλληνες και να ασχολούνται αποκλειστικά με τις στυλιστικές του επιλογές την στιγμή που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα. 
Αφού ο ταλαντούχος τεχνοκράτης επαΐων υπουργός κατάφερε να οδηγήσει τους νεοέλληνες ως άλλους υπνοβάτες στις πλατείες για να του συμπαρασταθούν "στην μάχη του ενάντια στους πανίσχυρους τοκογλύφους". 
Αφού κατάφερε να εξαφανίσει με τις μαγικές του δυνάμεις το επαγγελματικό παρελθόν του δίπλα σε ΓΑΠ και Σόρος.
Αφού κατάφερε να μεταστρέψει εις όφελός του όλους τους καναλάρχες που υποστήριζαν την προηγούμενη συγκυβέρνηση των Σαμαροβενιζέλων λίγες εβδομάδες μόλις πριν.

Τότε κι εγώ αντιπροτείνω στον αντίποδα των υπερφυσικών ικανοτήτων του γητευτή υπουργού, την Μηχανή του Χρόνου! Την μοναδική συσκευή που μπορεί να καταπολεμήσει την μαζική ύπνωση του νεοέλληνα και να τον αποτραβήξει από τα δίχτυα που έχουν πλέξει η πλουτοκρατία μαζί με την πολιτική διαπλοκή. Η μόνη λύση στην αποβλάκωση του ψηφοφόρου είναι μια Χρονομηχανή που θα μας οδηγεί απ'ευθείας στην χρονική στιγμή του παρελθόντος που παρήλθε, μας σημάδεψε, αλλά παρόλαυτά την έχουμε λησμονήσει. Ας μην καθυστερούμε λοιπόν, γυρίστε την Χρονομηχανή έναν μήνα πριν όταν προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ καταργούσε τα μνημόνια και εξόρκιζε την παραμονή της τρόϊκας στην Ελλάδα. Η Μηχανή του Χρόνου είναι το αντίδοτο στον βαρούχειο ύπνο που μας έριξαν οι χαρισματικές μετριότητες της αριστεράς και πριν από αυτούς οι ασημαντότητες της κεντροδεξιάς. 
Εγώ συνέλαβα την ιδέα της Χρονομηχανής και σας την παραχωρώ δωρεάν. Εσείς τουλάχιστον φροντίστε να την λειτουργείτε ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

1 σχόλια:

vinyl-djs είπε...

Βαρούχ = Ευλογητός

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ελεύθερα στα ελληνικά παρακαλώ.
Όταν η γλώσσα μας απαγορευτεί ή γίνει δευτερεύουσα ελέω τρόϊκας, το συζητάμε πάλι...