δικαιοσύνη και κοινοβουλευτισμός στην Ελλάδα

0
γράφει ο Νίκος Β.

Το αίσθημα της δικαιοσύνης, σε κάποιους ανθρώπους είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένο. Η δικαιοσύνη είναι συνυφασμένη με το αίσθημα της φιλαλήθειας. Δεν χρειάζεται να έχει κανείς νομικές γνώσεις, να είναι δικηγόρος ή δικαστής για να είναι και δίκαιος. Δεν χρειάζεται καν να έχει πάει σχολείο, αρκεί απλά να διαθέτει ήθος! Βλέπουμε πως συχνά οι νομικές γνώσεις στα χέρια ανήθικων και άδικων ανθρώπων και δη πολιτικών, καταντούν επικίνδυνα όπλα που στρέφονται εναντίον του δίκαιου και της αλήθειας. Βλέπουμε πως τα τελευταία χρόνια οι πολιτικοί σε συνεργασία με "επιλεγμένους" δικαστικούς, διαστρέφουν την δικαιοσύνη.

Από την μία, πολεμούν τον ενοχλητικό για αυτούς πλην όμως ηθικό κορμό του έθνους, όπως έγινε με την εκλεγμένη Χρυσή Αυγή που τους χαλούσε την συνταγή.
Από την άλλη, απαλλάσσουν επιλεκτικά συναδέλφους τους πολιτικούς και επιχειρηματίες με την μέθοδο της βουλευτικής ασυλίας ή με την μέθοδο της απελευθέρωσης με εγγύηση και όρους, όπως η περίπτωση του νεοδημοκράτη βουλευτή Μιχελάκη και του εφοπλιστή Πάλλη. Συγχρόνως ελέγχουν εξονυχιστικά τα οικονομικά της Χρυσής Αυγής με το ΣΔΟΕ, ενώ αφήνουν στο απυρόβλητο τα άλλα κόμματα εξουσίας που κατέφαγαν θαλασσοδάνεια εκατομμυρίων ευρώ. Γιατί όμως το διεφθαρμένο καθεστώς της "δημοκρατίας" υποστηρίζει ευλαβικά την πλουτοκρατία και δεν έρχεται σε ρήξη μαζί της;

Το καθεστώς δεν ενοχλεί την πλουτοκρατία επειδή τα μεγάλα οικονομικά τζάκια ελέγχουν τα αμαρτωλά πλην όμως κραταιά ΜΜΕ, που ψεκάζουν νυχθημερόν τους ψηφοφόρους αυτής της άμοιρης χώρας με αυτά τα μηνύματα και τα ψεύδη που εκπορεύονται από τους "δημοκράτες", τα νήματα των οποίων όμως κινούν οι ίδιοι οι πλουτοκράτες. Η δύναμη των ΜΜΕ παραμένει ισχυρή μολονότι πηγάζει από αγύριστα δάνεια, αμαρτωλές άδειες λειτουργίας και ατιμώρητα εγκλήματα εναντίον της πολυφωνίας και της αντίθετης άποψης των ενοχλητικών φωνών. Ακόμα και το διαδίκτυο δεν είναι παρά μία χαραμάδα αλήθειας, αφού οι οικονομικά ισχυροί μεγιστάνες των ΜΜΕ καταφέρνουν να επικρατήσουν και εκεί. Να γιατί καθυστερεί η πνευματική ανάταση του λαού και ο απεγκλωβισμός του από τα δεσμά της ψευδοκρατίας και των ΜΜΕ που την στηρίζουν. Η πλουτοκρατία πάντοτε ταυτίζεται με την κοινοβουλευτική "δημοκρατία". Η συνδιαλαγή του καθεστώτος με τους λίγους αλλά οικονομικά ισχυρούς, δηλαδή την πλουτοκρατία των ΜΜΕ, είναι ευκολότερη από την συνδιαλλαγή με τους πολλούς. Την επιβολή των σχεδίων του στους πολλούς και αδυνάμους έχει αναθέσει το καθεστώς στα ΜΜΕ και τους εργολάβους. Έτσι η δουλειά γίνεται ξεκούραστα και χωρίς κινδύνους για τους πολιτικάντηδες.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ελεύθερα στα ελληνικά παρακαλώ.
Όταν η γλώσσα μας απαγορευτεί ή γίνει δευτερεύουσα ελέω τρόϊκας, το συζητάμε πάλι...