η δημοκρατία δεν είναι ιδεολογία

1
γράφει ο Νίκος Β.

"δημοκράτες" με ονοματεπώνυμο
Η δημοκρατία δεν είναι ιδεολογία, είναι απλώς ένα πολίτευμα. Είναι ένα από τα μέσα ή τα συστήματα για να διοικήσεις μία χώρα και τον λαό της. Κανείς δεν πολέμησε και δεν πέθανε για την δημοκρατία. Αντίθετα εκατομμύρια άνθρωποι πέθαναν πολεμώντας για την πατρίδα τους και την οικογένειά τους.

Διαπιστώνω πως όλο και περισσότεροι ανίκανοι πολιτικοί που στερούνται πραγματικής ιδεολογίας, επικαλούνται την δημοκρατία για να καλύψουν την ανεπάρκειά τους, επιβάλλοντας αντιδημοκρατικά την ισότητα μεταξύ διαφορετικών ανθρώπων, εκβιάζοντας με απατηλά ανταλλάγματα την δημοκρατική τους ψήφο. Άλλο πράγμα η ισονομία και η ισηγορία και άλλο η απάνθρωπη ισότητα με το ζόρι. Ιδιαίτερα σήμερα εν έτει 2015 που το δικαίωμα ψήφου δόθηκε σε αλλοεθνείς λαθρομετανάστες με χαριστική πολιτογράφηση. Δεν είναι δημοκρατία το καλοπληρωμένο πολίτευμα που εξαπατά με πακτωλό χρημάτων το απαίδευτο, χαμηλής στάθμης και ιδιοτελές εκλογικό σώμα. Αυτό είναι ψευδοκρατία και όχι δημοκρατία και δεν τιμά κανένα λαό στον κόσμο!


Σας παραπέμπω στο απόσπασμα του λογοτέχνη Μ. Καραγάτση (1908-1960) για το κοινοβουλευτικό πολίτευμα έτσι όπως εφαρμόστηκε στην πατρίδα μας τον 20ο αιώνα, αλλά και στις υπόλοιπες χώρες της "πολιτισμένης" δύσης:

"Η δημοκρατία είναι το πιο αυταρχικό πολίτευμα, γιατί επιβάλλει στους πάντες τις ανεξέλεγκτες κι’ άτοπες παρορμήσεις του όχλου. Μ’ ένα δικτάτορα, κατά κάποιο τρόπο συζητείς λογικά, γιατί έχει πάντοτε μια δόση λογικής. Με τον όχλο, κάθε συζήτηση αποκλείεται. Μόνον να τον επηρεάσεις μπορείς, αν είσαι δημαγωγός, δηλαδή αν μεταχειριστείς επιχειρήματα χαμηλοτάτης ποιότητας, τα μόνα που ο όχλος μπορεί να κατανοήσει. Ένας δικτάτωρ, αν βέβαια δεν είναι κτήνος, έχει κάποια γνώση και κάποια εκτίμηση προς τις προσωπικότητες της χώρας. Ο όχλος τις αγνοεί, κι’ ούτε παραδέχεται να κυβερνηθεί από ανθρώπους που σκέπτονται. Η σκέψη για τον όχλο είναι αντιπαθής, ύποπτη κι’ επικίνδυνη. Εκείνο που τον επηρεάζει είναι τα ωραία λόγια κι’ η καταφερτζοσύνη. Η δημοκρατία κρατάει πεισματικά στο περιθώριο τις αξίες, εκτός αν αυτές καμουφλαρισθούν με τα χυδαία προσόντα που θαυμάζει ο όχλος".

"Η δημοκρατία βασίζεται στο θέλημα της πλειοψηφίας. Ποιάς πλειοψηφίας; Η πλειοψηφία του όχλου δεν δημιουργείται στη τύχη, αλλά με βάση ορισμένες κοινές ομοιότητες των ατόμων που τον αποτελούν, κι’ οι πιο κοινές, οι πιο θεμελιώδεις ομοιότητες είναι η βλακεία και η κακεντρέχεια. Συνεπώς η δημοκρατία είναι το πολίτευμα εκείνο που η πλειοψηφία των ηλιθίων και κακεντρεχών εκλέγει κυβερνήτες του συνόλου κατ’ εικόνα και ομοίωση της. Η δημοκρατία δεν αρκείται να παραμερίσει τους νοήμονες κι’ αγαθούς από τη διαχείριση των κοινών. Διαποτισμένη από αβυσσαλέο και φαρμακερό πλέγμα κατωτερότητος, κάνει το παν για να τους εξουθενώσει…".


Τέτοια δημοκρατία να μου λείπει! Θα προτιμούσα χίλιες φορές την προσωρινή μετάβαση σε απολυταρχικό, πλην όμως αριστοκρατικό καθεστώς, που θα καθαρίσει το βρώμικο πολίτευμα της κοινοβουλευτικής "δημοκρατίας", το εξαγνίσει και το επιστρέψει αληθινό όπως το λέει και η ίδια η λέξη. Όμως ματαιοπονώ, στην Ελλάδα βρισκόμαστε, "στο λίκνο της δημοκρατίας"... Εδώ απαγορεύεται ακόμη και η συζήτηση για άλλο πολίτευμα, η δημοκρατία βλέπετε στην Ελλάδα έχει ΠΟΠ (προστατευμένη ονομασία προέλευσης), όπως η φέτα και το ούζο!

1 σχόλια:

George είπε...

Με βρίσκεις απολύτως σύμφωνο με την εξαιρετική τοποθέτηση σου. Δυστυχώς τα αποτελέσματα τα βιώνουν όλοι ποικιλοτρόπως. Δυστυχώς μόνο επί Χούντας τα πράγματα ήταν καλύτερα. Ποιος θα το φανταζόταν....

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ελεύθερα στα ελληνικά παρακαλώ.
Όταν η γλώσσα μας απαγορευτεί ή γίνει δευτερεύουσα ελέω τρόϊκας, το συζητάμε πάλι...