δήμος Αθήνας, μία άλλη οπτική

0
γράφει ο Γιώργος Β.


Πολλοί από εμάς αισθάνονται ανήμποροι μπροστά στην λαίλαπα “μέτρων” που στην πραγματικότητα δεν είναι παρά μια επίθεση στην Κοινωνία, ώστε αφού εξουθενωθεί να υποταγεί στις ορέξεις οικονομικών καρτέλ που ως άλλοι συμμορίτες αρπάζουν τον πλούτο φανερό και (από εμάς) κρυμμένο, ιδιαίτερα δε τα μεγάλα ενεργειακά αποθέματα της Ελληνικής αποκλειστικής οικονομικής ζώνης (ΑΟΖ). Η πρόκληση ανεργίας είναι μια από τις εσκεμμένες επιθέσεις που δεχόμαστε με σκοπό την εξουθένωση και εξουδετέρωση των αντιστάσεων μας στα ληστρικά τους σχέδια. Μπορούν και το κάνουν αφού έχουν από χρόνια ετοιμάσει ένα πολιτικό σύστημα δήθεν Δημοκρατίας που μόνη προτεραιότητα έχει να εξυπηρετεί τα συμφέροντα τους και όχι τα συμφέροντα της Κοινωνίας. Αναρωτηθείτε μόνο πόσες χιλιάδες επί πλέον θύματα και νεκρούς θα είχαμε εάν δεν υπήρχε η αλληλεγγύη των πολιτών μεταξύ τους, τα κοινωνικά Ιατρεία, οι κοινωνικές υπηρεσίες της Εκκλησίας και των δήμων. Τί θα είχε κάνει ο Κος Στουρνάρας, ο περίφημος “Γιάννης” του Σόιμπλε; H απάντηση είναι ΤΙΠΟΤΕ! Διότι κατ’ αυτόν προέχει “η σωτηρία της Ελλάδος”! Όταν όμως αυτοί λένε “η σωτηρία της Ελλάδος” εννοούν “η σωτηρία του ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ της Ελλάδος”.


Διότι γι’ αυτούς προέχει να παραδώσουν σώα στους ξένους την περιοχή με ό,τι αυτή έχει υπέργεια και υπόγεια: εδάφη, καλλιέργειες, ύδατα, αρχαιότητες, ορυκτά, υδρογονάνθρακες, ίσως δε και τον αέρα που αναπνέομε! Παράλληλα με την κρίση μας παίρνουν και όλους τους επιστήμονες και δυνατά μυαλά, ενώ λόγω οικονομικής ανέχειας μας καταδικάζουν σε υπογεννητικότητα και μεσομακροπρόθεσμα σε εξαφάνιση. Κανονική Γενοκτονία δηλαδή. Όλα αυτά μπορούν και τα κάνουν όμως διότι πολιτειακά η Κοινωνία δεν είναι ΘΕΣΜOΣ! Πουθενά στο Σύνταγμα δεν προβλέπεται η συμμετοχή της Κοινωνίας ως οντότητας στα πολιτικά δρώμενα, ούτε καν η προστασία της από αυθαιρεσίες των πολιτικών. Αντίθετα προβλέπει την μη δίωξη των πολιτικών για τυχόν εγκλήματα τους εναντίον της Κοινωνίας ενώ δεν παρέχει πρακτικά καμιά εξασφάλιση για την ανεξαρτησία των εξουσιών, ούτε καν την υποχρέωση των πολιτικών να τηρούν τις προεκλογικές τους υποσχέσεις. Συνδημότες, η Κοινωνία όμως είμαστε ΕΜΕIΣ, οι Πολίτες!


Εμείς είμαστε οι Δυνάμεις της Κοινωνίας! Αρκεί να πλαισιώσομε ή να ξεκινήσομε ανοικτές συνελεύσεις σε όλες τις γειτονιές αρχικά, χωρίς κομματικές εξαρτήσεις. Τα κόμματα κομματιάζουν την Κοινωνία, διότι τα ίδια δεν λειτουργούν δημοκρατικά και στην ουσία είναι ολιγαρχικές δομές που ερχόμενα στην εξουσία με καλπονοθευτικά συστήματα, το μόνο που κάνουν είναι να μεταφέρουν τις ολιγαρχικές δομές τους στην Διοίκηση, σε βάρος της Κοινωνίας που πρακτικά για τους ηγέτες τους είναι απλά ανύπαρκτη! Συνδημότες, η Δημοτική μας Κίνηση “ΔΥΝΑΜΕΙΣ της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ (Άμεση Δημοκρατία για την Αθήνα) “ σας καλεί να πάρετε την ζωή σας στα χέρια σας. Μην περιμένετε να εμφανιστεί ο “ηγέτης” που θα μας σώσει! Η δύναμη του Καρτέλ της παγκοσμιοποίησης είναι οι “ηγέτες” – υπάλληλοι της. Ακόμη και όταν εμφανίζεται κάποιος τίμιος ή τον διαφθείρει ή τον εξουδετερώνει ηθικά ΄κατ’ αρχήν και φυσικά εφ’ όσον δεν “υποκύψει”. Είναι μια μέθοδος όμως που αδυνατεί να εφαρμόσει στους πολλούς ηγέτες του εαυτού τους, τους ενεργούς πολίτες δηλαδή. Με τις “ΔΥΝΑΜΕΙΣ της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ (Άμεση Δημοκρατία για την Αθήνα)“ στην Διοίκηση του Δήμου της Αθήνας, η συμμετοχή όλων εμάς των πολιτών στην λήψη των αποφάσεων εξασφαλίζεται με συνοικιακές, κοινοτικές συνελεύσεις και τα αντίστοιχα συμβούλια τους όπως επίσης και με την πανδημοτική συνέλευση ως κυρίαρχα όργανα άντλησης κι έλεγχου της δημοτικής εξουσίας. Ψηφίζοντας τις “ΔΥΝΑΜΕΙΣ της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ (Άμεση Δημοκρατία για την Αθήνα)“ ψηφίζετε τον εαυτό σας. Η εκλογική διαδικασία του Μαΐου 2014 θα είναι για την Δημοτική μας Κίνηση μια μη αμεσοδημοκρατική διαδικασία στην οποία συμμετέχομε υποχρεωτικά. Στην συνέχεια οι “ΔΥΝΑΜΕΙΣ της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ“ θα εφαρμόσουμε το αμεσοδημοκρατικό μας πρόγραμμα.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ελεύθερα στα ελληνικά παρακαλώ.
Όταν η γλώσσα μας απαγορευτεί ή γίνει δευτερεύουσα ελέω τρόϊκας, το συζητάμε πάλι...